Alla skriver och Twittrar

om det och hur mycket stress man på olika sätt känner inför julen på olika sätt!
image

Häromdagen fick jag höra… det händer ju ”bara en gång om året”… det är helt klart sant – att vi firar ju bara högtiderna en gång om året, men även det kan bli ”förmycket” för en del medmänniskor..

image

Helgen är höstaktig, det är Tredje advent idag och det blir färre dagar till juleafton den 24/12!! Dagen innan löningen om det varit en ”vanlig” månad! 😉

Nej nej, jag är inte sur eller arg! Plunteman känner bara att vi för varje år snurrar upp tonen och kraven för julfirandet och att kraven på hur köpnormen i julklappsinköp ”bör” vara och öka, trots att ekonomin och vårt välfärdssystem på olika sätt inte fungerar för att klyftorna på olika sätt ökar.. Många i mitt nätverk har inte ekonomiska möjligheter att påverka olika sätt delta i samma utsträckning – då varje myndigheters system på olika sätt begränsar dom..!?!

För mig kommer juletiden, julledigheten i år ha fokus på att vila upp mig, inte vara så uppkopplad och släppa på många ”måstekrav” av olika saker.

Självklart är det trevligt, mysigt och familjärt med högtidsfirandet på olika sätt – samtidigt som media också beskriver juletider som en av årets mest uppstressad och dyraste årstider då det görs inköp långt upp över öronen och för att ”tillfälligt” hämma ett begär av prylar och andra detaljer i vardagen!

Från Pluntisen synvinkel ser jag julen och nyår som en sammanfattning av det gågna året, nystart på nya kreativa idéer och möjligheter inför ett nytt spännande år 2014 🙂

Livet behöver inte vara perfekt för att vara underbart!

Det finns en mening med allting som händer och sker…

Redo är inget man blir.. det är något man gör sig! 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.