Om Mig


(Bild: Anna Bank; februari – 2018)

Kim Plunteman!

Precis! Varmt välkommen till min blogg!  

Kim Plunteman är namnet sen 12:e februari 2021! Vilken egentligen “tradig” inledning.. jag vill ju att du ska läsa vidare om mig, bli nyfiken och återkomma som besökare. 

Vad är det då som egentligen är viktigaste för mig eller för dig som läsare att ta del utav? 

I 16 år har jag på olika sätt “skrivit av mig” bloggat, – inspirerat och berättat om min resa som öppet hbtq+person. Det är något som jag tänker fortsätta med. Dock går uppdateringarna i perioder som så mycket annat i livet. 

Lite om mig;
Denna feminina transkvinna är 39 åring fartfyllda, inspirerande och lärorika år. Varje gång jag hör mig själv säga just fartfyllda, inspirerande och lärorika år så inser jag att det är just vad det varit. 

Kort om min skolbakgrund, som du även hittar här!

1991 började jag i grundskolan, 2001 började jag på gymnasiesärskolan och sen vidare några år senare 2007 påbörjades studier på Sundsgårdens folkhögskolan, som även la grunden till stärka upp den så otroligt viktiga SJÄLVKÄNSLAN.

Den 5 juli 2007 påbörjades min nuvarande resa. En resa som gått i hyfsat hög hastighet. Vilket jag bara ÄLSKAR! Jag tar givetvis mina pauser i Mölle (Kullbergs naturreservat), som är mitt ”Spanien”. Eller varför inte en stund vid Pirén på Råå 😉

Mia-Jonas och Mia Törnblom på
MåBra dagen Malmö mars 2017.

Genom hela min livsresa har jag ständigt fått höra; Att få prova sina vingar är otroligt nyttigt och viktigt. Men också väldigt väldigt lärorikt, ger livet olika prövningar hela tiden. Det stämmer utmärkt. När man ”tror” att man troligen landat.. är det precis tvärt om. Det är då nya möjligheter öppnar sig för att push fram och bli ny livserfarenhet.

Från jag tog klivet ut gradroben och framåt, har jag i princip gått min egen väg. Riktigt ”jobbigt” ibland. Men så bra i slutändan. Med jobbigt menar jag att verkligen slänga sig ut och prova mina vingar och våga, våga och våga.

(#en_normbrytande_resa på Sundsgårdens folkhögskola, mars 2019)

Jag bara ÄLSKAR att stå på scenen och föreläsning för att GE inspiration 🙂 


Sen våren 2015 när jag bytade namn till Mia-Jonas startades en resa som jag inte riktigt hade koll på. Men som hela vägen varit SÅ SÅ lärorik och utvecklande på så många sätt. Våren 2017 lämnade jag in ansökan till Könsidentitetsteamet (KID-teamet) i Lund och fredagen 12/2-2021 när jag kom hem från logopedmottagningen i Lund, så klev Kim Plunteman fram. Och det var då ett helt nytt steg i mitt liv tog fart. Tänkte jag!

Tisdagen den 8/2-2022 fick jag enligt lite nytt kvinnligt ytter, nämligen bröst. 
Och JA. Jag är stolt shemale/kvinnoman. 

Om du inte gjort det innan.. kan det vara ett tips! Att byta glasögon med någon. Varför undrar du säkert!? 😉 


Men Jo! Jag har verkligen gått min egen väg genom livet. Vem vet.. vad morgondagen ger?! 😉

Min transformation ger mig verkligen härlig energi. Jag är SÅ tacksam att jag tagit denna möjlighet, fast den stundtals kantrats av andra livshändelser.

En sak vet jag med säkerhet. Varje dag är en ny dag. Fylld med energi och inspiration. Vilket jag tagit möjlighet till ett antal månader tillbaks.

Jag har återupptagit min möjlighet med Forever och FBO (Forever Business Owner). Vilket ni kommer få följa med min genom min blogg, samt andra spännande äventyr som jag ger mig in på!

En CHARMIG sak som kan vara bra att veta. Det är en feminin, fjollig transperson som dyslektiker bakom tangenterna 😉

Bilden är tagen vid Råå hav juli 2023

Några av mina ordspråk som jag använder mig utav:

Det finns en mening med allting i livet!!
”Redo är inget man blir… det är något som man gör sig”

Allting går utom småbarn och tennsoldater.
Livet ger ständigt nya möjlighet, Livet är ett äventyr! 🙂

P står för Plunteman, även Proud men också Power 😀 
Och såklart F = Forever 😉

Det är en feminin, CHARMIG och fjollig transperson som dyslektiker bakom tangenterna 😉

Uppdaterad 202308