Om mig!

(Bild: Anna Bank)

Hej och välkomna till min, Kim Plunteman hemsida men också blogg. 

Kim Plunteman är namnet sen 12:e februari 2021! Vilken egentligen “tradig” inledning.. jag vill ju att du ska läsa vidare om mig, bli nyfiken och återkomma som besökare. 

Vad är det då som egentligen är viktigaste för mig eller för dig som läsare att ta del utav? 

I 12 år har jag på olika sätt “skrivit av mig” bloggat, – inspirerat och berättat om min resa som öppet hbtq+person. Det är något som jag tänker fortsätta med. Dock går uppdateringarna i perioder som så mycket annat i livet. 

Jag är snart 37 år. 37 fartfyllda, inspirerande och lärorika år. Varje gång jag hör mig själv säga just fartfyllda, inspirerande och lärorika år så inser jag att det är just vad det varit. 

Att först kliva ut som öppet bög i en liten landsbyggdsort – där nästan “alla känner alla”. Så är det ju inte riktigt längre.. eller? 😉 

Det var den 5 juli 2007 som allt påbörjades i Kvidinge. Först kom jag ut för familjen, släkten och sedan vännerna. Just den dagen 5 juli 2007 påbörjade resan ditt där jag står idag. Och just i skrivande stund känner jag som så… det är ju nu min resa som nyligen utkommen stolt transperson påbörjas 🙂 

Min resa i kortfattad tidsmässig resa: 

 • Hösten 2007 till våren 2009 var en väldigt fartfylld resa:
  Pluggade på Sundsgården Folkhögskola (klickbar länk intill) till dyslexiinformatör – läste upp delar av gymnasiet efter gymnasiesärskolan.
  Jag påbörjade också en ny tjänst jobba på Biltema i Helsingborg.

  • Våren 2008 påbörjades även min resa inom RFSL Malmö. Ersättare i RFSL Malmö styrelse.
  • Våren 2009 blev jag kassör för RFSL Malmö och det var då min resa inom ekonomivärlden påbörjades. Full fart framåt heter det ju! 😉
  • Hösten 2010 klev jag egentligen inombords ut som transperson då jag var anställd och jobbade med ett projekt inom TGEU (klickbar länk intill)
  • Våren 2011 påbörjades min första period som arbetssökande. Det var också denna våren som jag så smått tog mina nya steg i min nya resa. Jag fick jurdiskt mitt nya efter namn Plunteman.
   Kort efter efternamnsbytet fick jag vara med om det som INGEN ska utsättas för, blir utsatt för rån i Biltema i Helsingborg, 120630 Kl  13:32. Vilket har satt sina spår… –>
  • Hösten 2011 pluggade jag Socialt entreprenörskap på Coompanion Skåne. Coompanion Skåne är ett av Sveriges största sociala företag som utbildar i just socialt entreprenörskap.
   Det var också hösten 2011 som jag första gången prövade mina vingar och flyttade till Malmö. Flytten till Malmö innebar en början av vuxenlivet, men också inombords en ny resa som jag inte var medveten om! Allt i positiv utveckling, till att bli starkare.
  • Vilja & Styrka, Skåne startades 120301. Mitt första företag. Så mycket nytt, spännande och inspirerande. Samtidigt som jag var helt ny och påbörjade mitt nätverkande som aldrig tidigare. Så mycket spännande på en och samma gång.
  • Jag fick börja söka jobb igen. Företagandet funkade – inte riktigt som jag tänkte mig! Men jag försökte 😉 Jag påbörjade en timanställning på Bauhaus i Malmö. Vilket inte blev som jag det jag tänkte mig. Dock fick jag många nya härliga kollegor och vänner!
  • Hösten 2013 påbörjade jag en ny anställning på 12-15 % på
   Clas Ohlson på Emporia i Malmö. Vilket verkligen “utlöste” min PTSD som jag fick efter rånet på Biltema i Helsingborg 120630.
   Jag fick hösten 2013 konstaterat PTSD (klickbar länk intill), vilket medförde en del förändring. Dels att få hjälp av vården med diversie “åtgärder”. Men också personligen att behöva tänka nytt yrkesmässigt. Hösten 2013 praktiserade jag även på ABF MittSkåne, vilket jag mig en ny inspieration inom ABF men också träffa nya vänner som verkligen stärkt mig.
  • Våren 2013 fick jag möjligheten att få mina första 7,5 hp på Socialhögskolan i Lund; Social mobilisering och entreprenörskap.
  • Sommaren 2013 flyttade jag tillbaka till Kvidinge. En ny omstart påbörjades. En nu i efterhand viktig pusselbit. Tuff då, men en nyckel och inspiration ditt där jag är idag.
  • Hösten 2013 påbörjades en praktik på HSO Malmö (Handikappföreningarnas Samorganisation). Vilket ledde till…
  • Våren 2014 påbörjade jag två nya anställningar.
   50 % på Malmö Stad – Brukarportalen (klickbar länk intill).
   50 % på HSO Malmö. Hösten 2014 gick jag upp i heltid på HSO Malmö.
  • Hösten 2014 startade jag även upp Power12337 Organisation (Klickbar länk intill). Mitt företag Vilja & Styra, Skåne lades ner.
  • Våren 2015 startade jag upp HBT-Socialdemokrater Helsingborg (klickbar länk intill).(Bild av Mathias Persson: 190614) Bilden beskriver också glädje och inspirationen jag känner att ha politiska uppdrag, med att kunna ha inflytande och kunna påverka för att stärka upp HBTQ+ personer rättigheter och våra så viktiga diskrimineringsgrunder.  <3
  • Sommaren 2015, rättare sagt 1:e juni 2015 byte jag till mitt nya juridiska Mia-Jonas Plunteman 😀 och påbörjade därför innerst inne min nya kommande kom ut process.
  • Våren 2016 blev jag invald i Antidiskrimineringsbyrån Norra Skåne, Helsingborg styrelse. Jag fick också förtroendet att bli invald i partistyrelsen för Socialdemokraterna i Helsingborg (klickbar länk intill)- vilket heter Arbetarekommunen i Helsingborgs Styrelse
  • Våren 2017 påbörjade jag en helt ny resa igen. Som arbetssökande. Jag fick tillgång till Trygghetsrådet – vilket varit min stora stöttning i min resa. Jag har också fått möjligheten att läsa upp betyg. Jag har bland annat läst upp Företagsekonomi 1 & 2 och redovisning 2.Jag skickar också in ansökan till könsidentitetsmottagningen
   (klickbar länk) för att få hjälp till att bli hel på utsidan också.. –>
  • Våren 2019 får jag dessvärre diagnosen fybromylagi (klickbar länk intill).Jag gör mitt första besök på könsidentitetsmottagningen i Lund. Du anar inte hur KÄNSLAN av frihet på utsidan också påbörjats! Åtminstonne psykiskt. Nu blir jag “hel” på riktigt igen. Så STOLT

   I mars 2019 fick jag äntligen, efter alla dessa intensiva och viktiga arbete – ställa mig på scenen på den platsen där hela min inre resa med Självkänslan och Självförtroendet började, på Sundsgårdens Folkskolan – Öresund. <3

   En bild säger mer än tusen ord. Energi, inspiration och mycket mer… det var känslan när jag klev upp på scenen i Öresund – på Sundsgårdens Folkhögskola. 

 • Sommaren 2019, jag har nyligen blivit antagen till en utav mina drömutbildningar, nämligen redovisningskonsult. Två kommande år utav inspirerande och lärorik kunskap med betoning på lärorik 😉
  Så STOLT! 

Kanske inte den “roligaste” texten att läsa. Men för mig som dyslektiker blev faktiskt detta lättare! 😉 

Anledningen till denna uppräkning av text är också för att det pågår en process till att skriva en bok. Att skriva en bok, för alla – men som vi dyslektiker också ska tycka intressant.. det är en spännande och inspirerande uppgift! 

Vill du läsa mer om mig – på ett förhoppningsvis mer inspirerande sätt – läs bloggen här intill! 

Mina erfarenheter (klickbar länk intill) finns också här 😀 

Några av mina ordspråk som jag använder mig utav:

Det finns en mening med allting i livet!!
”Redo är inget man blir… det är något som man gör sig”

Allting går utom småbarn och tennsoldater.
Livet ger ständigt nya möjlighet, Livet är ett äventyr! 🙂

Uppdaterad 202104