Hjärtat i välfärdssamhället

Det finns många saker som är viktiga i ett välfärdssamhälle, – Utbildningspolitiken och Omsorgspolitiken skulle jag vilja nämna som de troligen två viktigaste eller vad är din åsikt?

skola

 

Jag har precis lyssnat på Stefan Löfvens jultal i SVT. Väldigt berikande och intressant på många olika sätt. Mycket det han pratar om, är just det jag också önskar och vill se.. nämligen att man stärker pedagogernas roll inom utbildningsväsendet, höjer deras status och framförallt – ger de högre löner. För det är ju faktiskt som så: utan en kreativ, intressant och lärorik skolgång… hur ska individen då ta sig framåt? Pedagogerna har ett stort ansvar, liksom vårdnadshavare, föräldrar och anhöriga till våra unga medborgare som finns inom skolans vägar.

Det finns olika inlärningssätt – kreativa och intressanta, men det viktigaste som jag kan hålla med Stefan om i hans tal, – är att skolan måste värdesätta och faktiskt att den bästa julklappen är en spännande och bra bok – att läsa igenom. För med en bra läs och skrivkunskap, – ökar möjligheten att ta sig framåt inom skolan och välfärdssamhället.

Sen vet jag också som dyslektiker att allt handlar inte om att läsa… läsa…. och läsa. Många har olika funktionsnedsättningar som ger begränsningar. Men med dagen coola och kreativa teknik, ser jag att det finns många intressant inlärningsalternativ. Frågan är bara.. Är Du och Medmänniskan intill dig mottaglig? 😉

 

Som dyslektiker och dyslexiinformatör, – är mitt bästa råd – läsa och läsa = skriva och skriva. Övning ger färdighet. Allt handlar om att underhålla konditionsvaran inom LÄSNING och SKRIVNING.

 

Och till alla kreativa och ambitiösa pedagoger som på olika sätt kämpar för att stärka eleven/individens kunskapsintag, börja med att ge individen en god Självkänsla vilket ger självförtroende att presentera på kunskapsinlärningen. 🙂

(Länken till YouTube klippet.)

Om du vill se flera Självkänsleklipp från mig – sök på
Plunteman på YouTube så får ni fram flera resultat.

Självkänsla är att vara.
Självförtroende är att göra.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.