”Vi hoppar i hagen”

Vi hoppar i hagen cover + text

Dagligen uppmärksammar medier händelser runtomkring oss. En del nyheter passerar väldigt fort . . . Andra behöver sin tid för att smältas eller glöms helt enkelt bort!

Att producera en film som får uppmärksamhet, som på ett eller annat sätt fastnar i ens minne innebär att man lyckats som regissör. Man behöver inte kunna berätta hela filmen… men några detaljer som får en att minnas ”jaha – men den filmen har jag sett”!!

Vi hoppar i hagen” är en film som Wesslansfilmproduktion hoppas kunna producera inom kort och lansera på biodukarna.

Filmen handlar om vilket ”helvete” det rent ut sagt är för många av våra medmänniskor att kunna vara sig själva, att kunna leva det liv som den egentligen vill och har rätt till! Att vara HBT-person i en del kulturer och länder är nästintill omöjligt, om inte dödsdömt. Kanske denna filmen kan ändra på det?

 

Allt börjar när tonårsflickorna Esmeralda och Linneas liv blir totalt förändrat och deras tillvaro blir ett långlivat helvete. Esmeralda måste fly från sin familj för att enligt deras värderingar är det inte okej att vara lesbisk, men framför allt är det inte okej att neka till att bli bortgift.

Linnea tar hand om Esmeralda och gömmer henne för familjen. Esmeralda och Linnea tvingas flera gånger att fly, även när de är på skolan. Tillvaron blir allt värre och värre för varje dag som går. Samtidigt har polisens Johan Mustro och hans team bekymmer. En liga spränger bankomater på stan. Snart är det brist på kontater i Malmö. Det visar sig att den som ligger bakom sprängningarna är en spelmissbrukare som lånat pengar av fel människor… Det vill säga den undre världen.

Esmeralda och Linnea inleder ett förhållande. Samma gäng som drar in skulder av sprängaren får i uppdrag av Esmeraldas familj att oskadliggöra/mörda Esmeralda.

Hur allt slutar, det får ni med spänning vänta på. För att kunna producera filmen görs en så kallad Pilot film (en typ av provinspelning kan man säga). Nu söker produktionsbolaget olika ekonomiska medel.

Med denna film vill man visa att det är helt okej att ha en annan sexuell läggning oavsett vilken religion eller etnisk bakgrund man har.

Hedersrelaterat våld är ej religionsbaserat utan det handlar om personlig tro, personliga åsikter, familjetraditioner/tro. Detta är också ett viktigt budskap i denna filmen.

Vill du skänka en slant? Klicka här!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.