Ett år med hormonbehandling

Bilden är från 20/10 – 2021.

Ett år på hormonbehandling och för cirka 3 månader sen började jag äntligen se kroppslig skillnad. 

Att genomgå en hormonbehandlingsprocess är ingen enkel match. Tre ”stoppsprutor” och ett antal förpackningar med Divigel (kvinnliga hormonet – östrogenet). 

När jag påbörjade denna processen våren 2017 hade jag inte en blekaste aning om att det skulle vara som det varit. Dels processen innan man kommer till KID-teamet (könsidentitetsteamet) med att kurator x-antal tillfälle, lika så psykolog x-antal tillfälle och sen läkare inom psykiatrin som remitterade mig vidare till laserbehandlingen och hormonbehandlade läkare. 

Namnbyte till Kim 12:e februari 2021

Första steget in på lasermottagningen i Malmö var en väldigt speciell känsla. För första gången på flera år… spara flera dagars skäggstubb. Därefter följde känslan att påbörja den kvinnliga delen i ansiktet. Smärtsamt är bara förnamnet!! Men så glad att jag nu genomgått 7 av ca 20 behandlingar. 

Foto; Anna Bank

Idag den 20 oktober kl 11 träffade jag hormonbehandlade läkare. På kvällen påbörjades min shemaleresa på riktigt. Månader gick… utan känna något. ungefär månad 10 (augusti månad) vaknar jag av att något gör ont. Brösten har börjat växa. Vilken känsla. Vilken kvinnlig upplevelse 🙂 

Nu ett år på hormonbehandling… nu så kör vi!! Kroppen byggs om.. det ”lilla” kroppsfett som denna feminina transkvinna, shemale, kvinnoman har. Har bytt platser! Hihi!! 🙂 

Men så underbar resa. Självkänslan stärks, då jag äntligen känner av känslan av kvinnlighet på riktigt. Inte bara klädmässigt. Men visst. Det har varit många tankegångar i denna långa, sega process. 

Med seg menar jag att tiden från dess att min remiss skickades till Kid-teamet, tills jag ungefär 3,5 år senare påbörjade hormonbehandlingen. Den tiden var både smärtsam och lång. Smärtsam då väntetiden inom vården är alldeles för lång. Samtidigt som jag också medger att det ger tid till reflektion. Men vi är alla olika. Vi är alla individer på individuell nivå, vilket är superviktigt. 

Jag är så tacksam, glad och stolt att resan “ÄNTLIGEN” är igång. Ett nytt steg i processen blir bröstimplantat! 🙂 Så ja! Det väntar mera 😉 Processen är ju livslång på olika sätt. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.