KBT – har hjälpt mig framåt

photo_14459_20100323
framför allt på det sättet att knyta samman tankar och situationer..  kunnat ringa in tider på dygnet då känslor och annat är som mest påtagligt. Det har nu gått sju veckor sedan vi (jag och Fredrik) beslutade oss för att gå ifrån förhållande till fin vänskap!

Ett grymt tufft steg för mig som känslomänniska, samtidigt som vi också under dessa veckor har låtit varandra växa som människor på nya sätt framåt! Jag har som ni känner till, använt mig av skogen och havet som mina platser att bygga upp mig själv på… låta tankarna flöda och framför allt, – tillåt mig själv att gråta och lyft fram känslorna för att kunna ta steg vidare!

Självklart har dessa sju veckor som passerat varit grymt tuffa. Samtidigt har jag också insett att allt har sin tid och plats i livet. Genom att låta mig själv stå i fokus hos mig själv, genom att låta kropp och själ bli ett och lyssna på signaler som kroppen vill och säger till en.

Bla haa, Bla haa! Tänker du säker när du läser detta.. orka läsa och höra detta igen! Men det är viktigt att bearbeta saker på sitt eget sätt. Genom att låta tiden och platsen ha sin tid, har jag insett att den mest påtagliga tiden på fredags och lördags – kvällar är ungefär 19-22:30… det är oftast då som mysfaktorn är som högst?!? eller har jag fel?

Att kunna ringa den dessa timmar, ger en möjlighet att man lättare kan hantera och handskas med situationen!! Det gör det ”lättare” (eller vad man ska säga) samtidigt som saknaden efter närheten på ett ömsesidigt plan alltid finns.
Under dessa veckorna har jag insett att Jag är en person som gillar väldigt mycket närhet, kärlek och vara social. Att dela situationer och minnen tillsammans med någon, är självklart i mina ögon. 🙂 Samtidigt som det också är som så, – att alla vi människor är individer som har olika behov, olika känslor och allt utspelar sig på olika sätt!! Att ha egentid är också viktigt, – min egentid har jag kommit på är när jag kör bil längre sträckor en 20 minuter. Kanske också därför som jag tycker om att ha en restid till och från min arbetsplats? Och att jag under min egentid vissa gånger har andra ”kända och okända” människor i min egentidszon 😉

Hihi!! Fan va skönt det är att kunna skriva av sig… framför allt, – att få lova att dela med mig och att ni kanske också kan få hjälp framåt! Vem vet, min magkänsla säger mig att vi är många i denna situationen… vissa visare det utåt, – andra hanterar det inåt och andra bara kör vidare!! Som sagt:: Varje människa/individ är unik på sitt sätt! Och det ska vi fortsätta vara.

En ska som Pluntisen tror mycket på… är att två är starkare än en!! Två behöver inte vara ett par/partners, det kan också vara två starka vänner som finns där för varandra.

Det är riktigt skönt att kunna skriva av sig, dela med sig framför allt, – som dyslektiker kunna formulera och skriva såhär!!

Vet du vad? Nu är det fredagskväll och helg om bara sisådär 30 minuter för oss ”kontorsmänniskor”!! Trevlig fredagskväll, och Du – ta vara på dig! DU ÄR UNIK! 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.