Vad händer på Avtalsnivå egentligen?

Skärmklipp1304240

 

(Bilden lånad på DN.se)

Ja, vad händer egentligen på Avtalsnivå? Varför sätter man sådan ”skräck” i media och anställda . . . om man några minuter senare kommer överens? Vad är det för ”tacktick” liksom? Transportstrejken avblåst!

Man har slagit på de stora trummorna en period och sedan så – på bara några minuter så är man ”klar” med avtalet/avtalen. Är det iscensättande som är det stora hela eller är det medias uppblossande effekter? Vill någon vara snälla och förklara!

Jag vet, vi har många, väldigt många kunniga avtalspersoner inom våra olika fackliga organisationer, men vad är det som är meningen med detta ”strejkbrytande” upproret och man minuterna efter är klara? Givetvis får allt effekter, men vad vill man uppnå?
Bättre avtal förhoppningsvis – högre löner och såklart, bättre villkor – det är väl av den anledningen som allt händer? ?