Omklädningsrumsfrågan – kontra – könsidentitet!!

40BRE9B9GQCF5ITS

 

Jag har precis läste en väldigt intressant artikel från Aftonbladet.se där man kan läsa att Södra Latin skolan i Stockholm in invigt sitt ”HEN” omklädningsrum.Vilket otroligt bra steg framåt!! Ett steg fram för de personer som inte vill definiera sig som verken ”hon eller han”.

Vi lever 2013 och nu är det som så, att könsidentitet och färger början man allt mera gå ifrån . .  för att låta var och individ få vara Sig Själva!! Vilket jag tycker är helt rätt. Vem kan tvinga in mig i ett rum där jag egentligen inte vill vara eller känner mig bekväm i?

Att ha Könsneutrala toaletter för ”HEN” tycker jag är superviktigt, ur det perspektivet att det kan känna otroligt kränkande att behöva vistas i en situation som icke känns bekvämt.

Själv efterlyser jag flera offentliga platser med icke föreskrifter om ”Manligt respektive Kvinnligt”, detta för att låta var och en få välja. Sedan finns det absolut gränser. Jag menar att gränsen för vilket kön – jag eller du -, är upp till individen. Detta är givetvis en väldigt stor fråga, dock vet jag att många Transpersoner inom Transorganisationer kämpar och kämpar för att få vara just Sig Själv! 🙂 Jag säger själv inom HBT-världen MIA-JONAS för att det känns mera bekvämt i en del situationer och ger mig FRIHET!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.