Vart är utbildningsväsendet påväg?

Skärmklipp130327

 

Detta tycker jag är riktigt skrämmande!! Vart är vi påväg? Vem behöver göra vad?

Nu har jag läst om denna nyhet från DN.se ett flertal gånger… nämligen,, ”Nästa vem som helst kan bli lärare”.. det är en chock att det blivit så ”enkelt” att komma in på en högakademisk utbildning som ska föra vidare kunskapen till kommande unga medmänniskor på olika sätt!!

Det finns yrkesgrupper som ska ha diplom, högre lön för allt slit dom gör.. nämligen: Pedagoger, omvårdnadspersonal i olika kategorier!! Utan dessa människogrupper skulle vi inte fungera.

Pedagoger, undersköterskor, sjuksköterskor, läkarsekretare, vårdhemspersonal med flera inom skol och omvårdnadssektorerna behöver få mera uppmärksamhet, högre lön. Det är dom som hjälper och för kunskap, inspireration och mycket annat som barnen och ungdomar tar med sig genom livet!!

 

En av mina högsta drömmar är att bli pedagog, för några år sedan bytte jag inriktning och tänker nu mig Beteendevetare eller något inom personal, organistionsutveckling eller liknande. Utvecklare av något slag som hjälper andra medmänniskor framåt!!

Det finns möjligheter till allt, – framför allt.. behöver vi sätta Människan och Kunskapsinlärningen i fokus 🙂 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.