Lässtrategi . . . när ska ni börja inse?

Skärmklipp130309

 

Äntligen någon som vågar börja ta tag i barn och ungdomars skolutveckling. Att ge en Garanti är stort – men väldigt viktigt!!

Jag är själv dyslektiker – jag möter väldigt ofta i mitt jobb som dyslexiinformatör personer som frågar mig hur man uppmärksammar Läs- och Skrivsvårigheter/Dyslexi. Schenerellt skulle jag vilja säga . . . den sociala omvärldsmiljön, hur mår eleven? Hur går det i skolan? Vad sätts det fin för resurser?

Ja vet, det var inte svar på frågan om hur man uppmärksammar Läs- och Skrivsvårigheter/Dyslexi, men där skulle jag vilja säga . .  vilken individuell utvecklings nivå finns personen på? Att ha Dyslexi innebär att man har svårt för att Läsa och Skriva . . . framförallt formuleringar. Koncentrationssvårigheter är också en stor del i det hel.

Att ge Läs-Skriv-Matematisk garanti i skolan, tror jag skulle öka resuerserna för elever/barn i utvecklingsfarosonen och framförallt — kunna ge barnen/eleven möjlighet till resureser och kunskaputeckling i rätt tid.

Skolorna runt om i landet är generellt ”slöa/dåliga” på att använda rätt resurser i tid , ,  tyvärr!! Barn är vår framtid. GE dom resuser i rätt TID.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.