Kom igen nu!! Politiker . . var är ni??

timework

 

 

Nu när jag sitter och går igenom min mail och tar mig tid framför mejlen inser jag att Regeringen i Alliansen har ännu en gång tappat bort sig eller vad man ska säga??

I dagarna har vi läst och hört på nyheterna om att Pakten för ungdomsjobb sprack…!! Här är en av dom många artiklar som jag läste det på!!

Men vad händer egentligen i vårt samhälle?? När ska dom ledande toppolitikerna i Stockholm och dom olika regionerna börja ta sitt ansvar? Storföretagare drar ner på sina resurser – ökar sina vinster och politiker som suttit på sina uppdrag i åratal bara sitter och ser hur samhället och medmänniskorna där ute i olika livssituationer berörs!?! När är det egentligen meningen att vi samhällsmedborgare ska börja reagera och verkligen våga resa oss upp och ”markera” på ett snyggt och bra sätt??

Vart fjärde år väljer vi partier – och förtroendevalda politiker till positioner och till förtroendeuppdrag i Riksdagen, Landstingen och Kommunerna.. som vi ”hoppas eller tror” att dom ska klara av.. men vad händer egentligen? Efter valåret backar många och ”drar tillbaka sina åtaganden” och fortsätter på samma bana som förut. När ska vi börja reagera och framför allt börja bygga upp det Sverige som vi ska överlämna till kommande generationer? ?

För det första måste ungdomar få chansen att visa sina färdigheter inom yrkes och karriärlivet. Vi måste våga SATSA på kommande utvecklingar och generationer och inte bara sitta och HÅLLA tummarna för att någon annan tar och gör det åt oss…. 

 

Jag har själv varit aktiv i politiken under mandatperioden 2006-2010. Vilket var väldigt intressant och lärorikt. Dock blev jag ”överkörd” av dom jag trodde var mina partivänner. Jag är en individ med åsikter och rösträtt. Jag vill bygga upp ett samhälle där mina medmänniskor känner sig trygga – kan vara Sig Själva – får en utbildningen och arbete som dom trivs med och så att dom får chansen att visa sina kompetenser och färdigheter.

 

Sverige har åtta riksdagspartier och många flera som väntar på att få sin plats i Riksdagen så att man kan börja bygga upp Sverige på olika sätt och perspektiv. Tänk så många potensiella medmänniskor inom olika organisationer – partier det finns. Tänk så många fantastiska enskilda, starka och duktiga personer det finns i vårt avlånga och kreativa land. Oavsett etnicitet – religion eller bakgrund. Alla har sin åsikt och sina framåtanda som vi behöver lyssna till och bygga vidare på.

Nu måste vi agera och ta vårt ansvar på olika sätt!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.