Kan du stava rätt till 100% ?

Skriva_883543c

 

Jag är väldigt glad för den som jag är. Att vara Dyslektiker är inte alltid den lättaste matchen, men så roligt 🙂

Sitter och går igenom min mail, har fått en prenumerationsuppdatering från bloggen, Ett Gott Arbetsliv, som i sin tur länkar till ett tidigare inlägg . . .  som om jag av någon anledning har missat?? varför vet jag inte? men tur är kanske det?

I mitt nätverk av olika yrkesgrupper har jag kommit i kontakt med jurister och kunniga medmänniskor som jobbar med Diskrimineringslagen, där jag fått information om, att man inte får ”bli” diskriminerad för sin funktionsnedsättning – vilket Dyslexi räknas som.

Vad skulle du säga, om du behöver göra ett ”såkallat” anställningstest för att se din grammatik och hur du skriver? Att låta människan kunskapsområde inom text och läsning få påverka ett ”kanske drömjobb”?

Nej, det är diskriminerande och finns för det Diskrimineringslagen – och det finns hjälpmedel att använda sig utav i dessa situationer. Dessutom, häromdagen när jag satt och läste ett dyslexidokument upptäckte jag ett stavfel – simpelt stavfel som är publicerad utifrån ifrån en Högskola eller Universitet. Det var lite roligt!! Stavfel eller gjorde något annat ”hinder eller funktionsnedsättning” sig helt plötsligt synlig? 😉

Här är en del av inlägget på Ett Gott Arbetslivs, som fick igång mina tankar och skrivande fingrar!! ”Jag anställer inte folk som inte kan stava!” . . . undrar vem som kan skriva 100 % korrekt hela tiden, både när det gäller grammatik och ”B-toningar” ?  Kan jag få träffa dig? 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.