Osynligt eller synligt

Hur reagerar du? 

Rullstol

 

Jag har under många års tid jobbat med olika funktionsnedsättningar. Sen mars 2014 jobbar jag som Organisationsutvecklare inom Handikappföreningarnas SamarbetsOrganisation. Ett jobb som jag verkligen brinner för av många olika skäl.

Att kämpa, argumentera och lobba för många olika medmänniskor rättighet, det tycker jag är väldigt viktigt.

Jag läser nu igen om ytterligare en händelse som jag känner gör mig grymt arg, frustrerad och irriterad. En händelse som kan få en av de värsta saneringen som jag inte tror, att någon vill vara med om.. nämligen en dödlig utgång på grund av okunskap och inte intresse av att vilja hjälpa till! Det är då jag är tacksam att det finns fina kunniga medmänniskor på rätt plats vid rätt tillfälle, som hjälper till frivilligt för att rädda liv!

Jag tycker och känner att när man informerar sina medmänniskor runtomkring om sin funktionsnedsättning, som både kan vara synlig och osynlig, att så här är det och detta kan hända om jag utsätts för denna (som i detta fallet allergisk reaktion)… då får det inte under några som helst omständigheter ifrågasättas, då en medmänniskan kan riska sitt liv. Tyvärr har vi fått förmånga erfarenheter av sådana konsekvenser när servicepersonal inom olika branscher inte tar en ”dold” funktionsnedsättning på allvar.

Detta får mig att fundera mera och mera på hur vi inom Handikappföreningarna kan jobba mera informativt och kanske även mera med lobbyarbete?

HA-EN-FUNKTIONSNEDSATTNING-NOLLSIDA

Vad blir din reaktion när du läser detta? 

 

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.