Om Mig

Om mig!

Inifrånperspektivet speglar mig Mia-Jonas Plunteman!

”Pluntisen”, är personen som ständigt gillar nya utmaningar. Struktur, det är något som jag gillar skarpt, det gör ju att hela vardagen blir så mycket lättare och därmed betydligt roligare! Se livet från den ljusa och glada sidan och ha roligt, så försöker jag ha min vardag så ofta som det går! 😉

Den soliga sommardagen den 5:e juli 2007, blev ett stort och härligt lyft, då tog jag steget ut som öppen bög :-), vilket gjorde att jag kunde vara Mig själv. Att få möjligheten kliva in i livet och vara sig själv, det är en härlig känsla, som ger mig möjligheten till nya utmaningar att utvecklas som person i vardagen i olika perspektiv.

Efter många år ute i ”friheten” som öppet bög, insåg jag att något mer saknades i mitt liv. Jag kände mig fortfarande halv! Det var sommaren 2010 som något föll på plats, något som sen processats i fem år framåt. Den 1:e juni 2015 trädde mitt nya ”Jag” igenom hos Skatteverket. Jag fick bli HEL som person. Mia-Jonas fick träda fram och bli JAG. En underbar känsla att äntligen bli en HEL stolt Bög! 

Bloggen har jag som redskap att spegla min vardag och mitt liv, både som privatperson, som professionell yrkesperson och i mina förtroendeuppdrag som jag har förtroendet att ha!

Som Dyslexiinformatör och HBT-informatör är målet att sprida kunskap och kompetens vidare. Nyligen tog jag även steg till Tillgänglighetsområdet, – för att möta och sprida nya kunskaper och kompetenser som jag får och har, vilket är spännande och lärorikt!

För att kunna ta olika steg närmare min dröm att jobba med ekonomi och/eller som socionom inom Organisationsutveckling, behöver jag på min resas gång mera kompetensutveckling och utbildning på olika “högre” nivå, – vilket i sin tur innebär studier på Yrkeshögskola, högskola eller universitet.

Som dyslektiker tycker jag att det är lärorikt och intressant att gå på konferenser, nätverk och olika utbildningar som lyfter fram mig och min kompetens och mina färdigheter. Jag är även delaktig i olika organisationer för att kunna vara med och påverka de intresseområden som ligger mig varmt om hjärtat!

Den 1:e mars 2012 startade jag upp Vilja & Styrka. Det finns många anledningar till att Vilja & Styrka blev verklighet, men en stor del till detta är; min upparbetade Självkänsla, vilket är en viktig konditionsvara och en otroligt viktig del i vardagen.

Vilja & Styrka firade tre år (våren 2015) i branschen Dyslexi och HBT – kunskap.

Nu har jag tagit kliv vidare i min karriär och byggt mig vidare på mitt efternamn Plunteman. Vilja & Styrka har för mig varit ett första processteg för mig som företagare. En process som lärt mig mycket och som gett mig möjligheten till ett stort och viktigt nätverk. Vilket jag nu bygger vidare på genom min organisation; Plunteman Organisation. Det var ett tufft beslut att lägga ner Vilja & Styrka. Men jag känner att Organisationen ger mig mera möjligheten att bygga vidare på min karriär och samtidigt kunna hjälpa mina medmänniskor framåt, vilket ger större möjlighet i socialt företagande, enligt mitt perspektiv!

plunteman

Under Erfarenheter, kan ni läsa vidare om mina utbildningar, arbeten och kompetenser. Här kan ni även läsa om de olika uppdrag som jag har inom de olika organisationer/verksamheter som jag är aktiv och delaktig i.

Att ständigt ha nya mål i sikte, det är en del i min vardag. Få chansen att lära sig nya saker, vem vill inte det?

Hoppas att Du gillar den nya bloggen och att du kanske lämnar avtryck med en trevlig kommentar?! Hoppas på återseende!

Några av mina ordspråk som jag använder mig utav:

Det finns en mening med allting i livet!!
”Redo är inget man blir… det är något som man gör sig”

Allting går utom småbarn och tennsoldater.
Livet ger ständigt nya möjlighet, Livet är ett äventyr! 🙂

 

Uppdaterad 201709

Close
Translate »