Om Mig

Om mig!

Inifrånperspektivet speglar mig Mia-Jonas Plunteman!

”M-J eller Pluntisen”, är personen som ständigt gillar nya utmaningar. Struktur, det är något som jag gillar skarpt, det gör ju att hela vardagen blir så mycket lättare och därmed betydligt roligare! Se livet från den ljusa och glada sidan och ha roligt, så försöker jag ha min vardag så ofta som det går! 😉

Sommardagen den 5:e juli 2007, blev ett stort och härligt lyft, då tog jag steget ut som öppen bög :-). Att få möjligheten kliva in i livet och vara sig själv, det är en härlig känsla, som ger mig möjligheten till nya utmaningar att utvecklas som person i vardagen i olika perspektiv.

Efter många år ute i ”friheten” som öppet hbtq+ person, insåg jag att något mer saknades i mitt liv. Jag kände mig fortfarande halv! Det var sommaren 2010 som något föll på plats, något som sen processats i fem år framåt. Den 1:e juni 2015 trädde mitt nya juridiska JAG igenom hos Skatteverket. Jag blev äntligen HEL som person. Mia-Jonas fick träda fram. En underbar känsla att äntligen bli en HEL stolt hbtq+ person! 

Bloggen har jag som redskap att spegla min vardag och mitt liv, både som privatperson, som professionell yrkesperson och mitt offentliga perspektiv!

Som informatör inom dyslexi och hbtq+ perspektivet, är mitt målet att sprida kunskap och kompetens vidare. Jag har även  tagit steg inom tillgänglighetsområdet!

 

 

För att bygga vidare på mina kunskaper och kompetenser inom företagsekonomi och bokföring, läser jag nu ämnen inom företagsekonomi för att ta mig vidare som ekonomi- och redovisningskonsult, även så småningom till lönekonsult. Jag hoppas även att detta kan leda in mig på vägen till verksamhetsutvecklare igen!

Som person tycker jag att det är väldigt lärorikt och intressant att gå på konferenser och nätverk, för att lyfta fram mina kompetenser och färdigheter. Jag är även delaktig i olika organisationer för att kunna vara med och påverka de intresseområden som ligger mig varmt om hjärtat!

Mitt första företag Vilja & Styrka, drev jag våren 2012 till hösten 2014. 2015 startade jag istället Plunteman Organisation för att bygga vidare på min kompetens som socialentreprenör. I rollen som socialentreprenör, gillar jag utmaningen att kunna lyfta fram mina kunskaper och kompetenser inom mångfalds- och ekonomikonsultation.

Under Erfarenheter, kan ni läsa vidare om mina utbildningar, arbeten och kompetenser. Här kan ni även läsa om de olika uppdrag som jag har inom de olika organisationer/verksamheter som jag är aktiv och delaktig i.

Att ständigt ha nya mål i sikte, det är en del i min vardag. Få chansen att lära sig nya saker, vem vill inte det?

Hoppas att Du gillar den nya bloggen och att du kanske lämnar avtryck med en trevlig kommentar?! Hoppas på återseende!

Några av mina ordspråk som jag använder mig utav:

Det finns en mening med allting i livet!!
”Redo är inget man blir… det är något som man gör sig”

Allting går utom småbarn och tennsoldater.
Livet ger ständigt nya möjlighet, Livet är ett äventyr! 🙂

 

Uppdaterad 201809