Könsidentitetsmottagningen

Mia Törnblom har helt rätt i det som hon skriver i en av sina böcker om Självkänsla; “varför gå på dubbla begravningar – när det räcker med en”?

Fotograf: Anna Bank

  • Ett möte med mig själv som jag sent ska komma att glömma. Än har jag inte landat efter den fantastiska inre resa som nu är igångsatt på att helt nytt sätt!

Alla mina förutfattade meningar, tankar och känslor som jag gått förberett mig på..  oroat mig för helt i onödan, blev helt tvärt emot gentemot alla nya känslor och upplevelser som uppstått, vilket är helt personligt.

Än spinner jag på den fantastiska och harmoniska känsla som startat inombords. En känsla av frihet och en helt ny process – som både startat inåt och utåt.

En känsla av frihet. ÄNTLIGEN får jag även påbörja den kroppsliga resa med att bli en “Shemale” – Kvinno-man. Jag är väldigt medveten om att ordet ”Shemale” ofta förknippas med annat. Men det är trots det – den bästa kroppsliga beskrivningen som jag kan komma på.

En ny process, en ny resa är påbörjad. Det inom en tid kommer hormonbehandlingen med kvinnliga hormoner starta. Med den följer mycket mycket annat – som jag självklart kommer att delge allt efter.

Med mig på min väg har jag fantastiska fotografer som gärna följer upp, hjälper mig att med bild också beskriva den resa som nu är påbörjad. 

Jag vet också att många tycker… varför ska Du (jag) ta så mycket plats. Det handlar inte om att ta plats. Det handlar om att vara en förebild, inspiration och vara en hjälpande hand på vägen i en sådan för många viktig – men samtidigt så otroligt tuff process, oavsett var i livet man befinner sig.

Nu påbörjas min nya resa – mot ett nyare yttre och starkare inre jag –
Mia-Jonas Plunteman. 😀

Och Du! Du är också viktig på ditt sätt. Glöm inte det! 

Livet ger ständigt nya möjligheter. Livet är ett äventyr!

Redo är inget man blir. Det är något man gör sig.

Kärlek <3

En kommentar på “Könsidentitetsmottagningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.