Dokumentärbion – vilket har gett mersmak

images

Tänk så mycket vi egentligen har att uppleva. Så mycket kunskap, kompetens och erfarenheter som vi skulle på flertalet bär på och som vi sällan ger möjligheter försöka dela med oss utav!

Ikväll har jag varit på Röda Kvarn i Helsingborg och sett The Swedish Theory of Love. Vilket jag verkligen varmt rekommenderar. Så självklart vi tar allt vi byggt upp i Sverige. Vi är ett väldigt jämställt land. Samtidigt som vi också behöver lyfta blickarna till andras världsdelar för att inta kunskap och kompetens hur andra medmänniskor har det.

Ungefär 40 % av svenska befolkningen lever ensamma. Varför? Vi är ett så pass jämställt land, men ändå så lever så många individer ensamma och bara precis tar sig utanför sin ”ytterdörr” då det absolut behövs. För att exempelvis jobba, handla väsentligheter som mat och annat nödvändigt ont. Resterande del sitter vi hemma.. och gör vad?

Introvert eller Extrovert? Det är frågan jag ställer eller varför inte ordet Socialiserad?! Visst, alla individer är inte ”skapta” för att vara sambos eller gillar att socialisera sig. Men vi kanske ändå kan socialisera oss för att öka umgängeskretsen så att vi får frågan: ”Hur mår du”..? och förhoppningsvis får ett mer utvecklande svar än: ”Bra”!

Dokumentärer som denna, de behöver spelas upp i flera samhällsformer. Exempelvis i skolor och andra viktiga samhällsrum.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.