Gårdagen var bara 

väldigt speciell på många olika sätt! Att jag aldrig lär mig att jag är en otroligt stark känslomässig person när det väl kommer till känsloperspektivet 😉

IMG_9348.JPG
Ja ja, tur att jag har Cara Mia i de lägena och att min självkänsla är otroligt stark på olika perspektiv!

Igårkväll åt Sara o jag ute, grymt trevligt hade vi o sen hamnade vi på UTPOSTEN i Helsingborg. ”Bara” hetero killar.. vad jag kunde känna av i alla fall! Två goda drinkar blev det, en cider och en chott eller vad de kallas, vi hamnade vid ett bord med ett gäng Goa killar, snygga!

De frågade Sara om jag var ”man eller kvinna”?!? Hon svarade direkt man. Syns de inte tänkte jag? När de sen ställde följdfrågan om hon var säker på att jag var ”man”, så hade den snygga kille sagt, att han inte sett en kille med så många öronhänge och sådant hår förut i Helsingborg (min tanke blev, sover du om dagarna.. eller är du aldrig varit i Malmö, Göteborg eller Stockholm)?

Spännande reflektion! Det fick mig att tänka på hur ”heteronormativ” stad Helsingborg egentligt är!!

Det är i just dessa lägena jag är grymt tacksam att Jag är Jag och att jag startat upp HBT S Helsingborg för att just stärka Helsingborgs Stad i HBTQ frågor och långsamt men säkert få upp ögonen för att, även i Helsingborg finns det en väldig härlig blandning av medmänniskor med olika sexualiteter, könsuttryck, levnadssätt, etniciteter och med spännande kunskapsgivande bakgrunder som kan bygga oss starkare som stad!

Oavsett kön, sexualitet, etnicitet och bakgrund, så e du lika mycket värd.

Jag är så innerligt tacksam att jag numera juridiskt heter Mia-Jonas Plunteman, stolt dyslektisk bög som vågar vara mig Själv till 210 %! 🙂

 

Med denna spännande utekväll och intressanta reflektion,
arbetet med att stärka HBTQ frågorna i Helsingborg
har bara precis börjat! Mer finns på agendan! 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.