Livet här och nu

2014-10-05 16.25.04

Vad är det som egentligen påminner en om saker och ting?
På tisdag den 4/11 är det återigen dags att ta en vända i den karusell som jag varit inne i från och till de senaste 3 år. En karusell som medförde att jag fått PTSD (Posttraumatiskt stressyndrom). Det var efter rånet på Biltema i Helsingborg (110630) allt började.. en händelse som på olika sätt påverkat/påverkar vardagen från och till.

 

Från vintern 2007/2008 till juni 2011 var Självkänslan på topp. Sen när rånet hände, har det på olika sätt tyvärr påverkat min vardag alldeles förmycket på olika sätt.

(Detta med Halloween påverkar/påminner mig tyvärr oxå..)

 

Men!! Nu är jag redo att återigen ta ett grepp om verkligheten, ta mig tillbaka till en självkänsla som var otroligt stark, grym och cool. Idag är min självkänsla väldigt stark, stabil men ändå finns det ”små” dagshändelser som på några sekunder kan göra självkänslan darrig… inte alls på samma sätt som tidigare.. men ändå.

Att genomgå ett trauma som ett rån, ett butikshot och sen ta sig tillbaka till verkligheten, det kräver tid, energi och framförallt kraft.
Dessa tre saker har jag. Jag känner mig stabilare, jag känner mig gladare och jag känner mig starkare på ett nytt sätt. På ett sätt som gör att jag vågar ta ett nytt steg framåt i livet. Jag vågar efter mycket hårt arbete under alla dessa år, – äntligen kliva in i mitt liv på ett nytt sätt.

Ett av mina drömmars mål har alltid och kommer alltid att vara att ta mig framåt. Att vara en medmänniska, att vara en person som vill hjälpa andra medmänniskor på traven framåt.

Efter en livshändelse som påverkar en på olika sätt, skulle jag vilja säga som så:

Redo är inget man blir. Det är något man gör sig. 

Jag vill inget annat än att må bra, få lov att anta nya möjligheter inom mitt yrkesområde. Det finns utmaningar som väntar runt hörnet.

symbol

Ett av dom är att jag inom loppet av x-antal timmar ska presentera en ny hemsida, en ny organisation med min inre styrka över att Jag klarar det. Jag är stark, stolt och jag är bra på att vara mig själv.

Ända sen jag slutade på Sundsgårdens Folkhögskola har jag en dröm varit om att starta en Organisation. När jag sen fick utbildning inom Socialt företagande på Coompanion Skåne, så blev drömmen om ett socialt företag större. Nu förverkligar jag detta sakta men säkert. Vissa av de tjänsterna jag tänkte mig skulle presenteras den 3/11 får vänta lite och bli mera bearbetade innan presentationen av dom sker.

Inför allt detta som händer nu i livet säger jag bara:

Tack till alla Er, mina underbara medmänniskor som finns vid min sida. Som stöttar mig i vått och trott!

Jag uppskattar verkligen allt stöd och just nu går mycket i 190 km/h. Men efter den 17/12 hoppas jag kunna varva ner lite och återuppladda batterierna inför det kommande året 2015, som jag känner blir ännu mera spännande, kreativt och intressant.

Fram till den 17/12 kommer det vara högt tempo. Vilket Pluntisen verkligen älskar. Men det är också som så, att jag ser framemot den 3/11 att lansera Plunteman Organisation och sen den 1/12 får ta klivet in i min egen bostad 🙂

Nu händer det mycket.. hoppas Du
hänger med på den spännande resan!! 

Sen får jag ju inte glömma och berätta att jag snart också får en ny möjlighet i Helsingborgs arbetarkommun… 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.