Mötet med människor

hjarta_tradar

Vad är egentligen det första Du och Din hjärna möter när du möter en ny medmänniska?

Är frågan?
Vad heter personen?
Intressen?
Vad den jobbar med?
Eller vad den har för ”identitet”?

I fredagskväll var jag och Sara ute och åt, grymt trevligt.. fast jag gjorde misstaget att uppdatera hennes iPhone utan att kolla med henne så hon kunde pinkoden.. men som ”vanilj” löste jag allt senare när jag körde hem henne. 😉

Efter vi ätit på en restaurang och fått sett mycket ögongodis (killar), så träffade vi på Saras vänner vid The Tivoli i Helsingborg. Trevliga och intressanta medmänniskor. Men mötet fick lite lätt fokus på HBT..!? Inte för att jag förstår varför? För att Pluntisen sa ”Hej”?

Med tanke på min yrkesroll som Informatör/Organisationsutvecklare så blev det ett långt, intressant och spännande samtal. Ett samtal kring HBT-historia, kunskap och framförallt, var man egentligen lägger fokuset?

Tänk att ”hetro världen”.. (förlåt för mitt uttryck).. till en människogrupp som inte har den kunskap, kompetens och vet vad som hänt de senaste årtionden kring Könsneutralt äktenskapslagen, att man som HBTQ person har rätt att gifta sig i kyrkan med mera. De frågade mig varför det är så viktigt att belysa sin sexuella läggning? eller behöva synas?

Tankarna har verkligen snurrat runt sen i fredagskväll.. Varför, varför, varför? För mig handlar det innerst inne i att ha en stabil Självkänsla, så att man bygger upp sitt Självförtroende. Att man får vara den man E!

Självkänsla är att Vara och Självförtroende är att Göra. 

Jag har funderat vidare kring, Varför måste vi synas och höras på de olika festivalerna, engagemangen? Kan det vara för att stärka ”våra” samhällsfrågor utåt? Kan det vara för att belysa och stärka en stor människogrupp som ofta lever i ”intet” för att man inte vill och vågar ta Steg Ut för att de olika könsnormerna inom familjen, släkten och vänner? Eller är det för att ”Skydda” sig själv för att inte behöva vara en ”utanför”?

Frågan väcker tankar hos mig på många olika sätt. Vad handlar detta egentligen om? Vad tycker och tänker du?

Att vara stolt, stark och trygg i Sig själv. Det är inte alltid den lättaste. Men så otroligt mycket lättare och man mår så mycket bättre! 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.