Veckoinspirationen

som får en att tänka till ett varv till!!

images

Solen skiner ute och det är faktiskt sista veckan i november 2013. Tänk så fort tiden har sprungit iväg egentligt, 2013 har passerat med en månad kvar!!

Mitt i allt detta stressa vi människor oss framåt i vardagen på olika sätt, vi ”Organiserar oss” och vi försöker vara så flexibla som möjlighet, – dels för att räcka till och dels för att vara så ”effektiva” som möjligt.

Kan allt detta då kombineras på olika sätt? Absolut, det tror jag .. men hur?
Jag som jobbar som Dyslexiinformatör samt HBT-information och nu även utökat till Projektledare inom mitt område och Organisationsutvecklare.. allt på en och samma gång.. Effektivt!

Jag föredrar för att ha ”Ordning och reda”, ha saker och ting samtalat på ett och samma ställe om den möjligheten finns? En mejlboxinkorg, en telefon.. med mera! Detta gör att min tid räcker till mera och jag mår framför allt bra av det. Vilket är A & O för mig! Hälsan i fokus!

ordning-och-reda_106912798

 

Organisera och strukturera, följa kalenderhändelser som är inbokad och ha ”egentid” – vilket leder till bättre välmående hälsa.

När jag idag läser Nätverk Arbetslivets blogg med ett intressant inlägg ifrån Eva Jansén, får det mig att tänka till ännu en gång. Är jag ”organiserad” på ett sätt som för mig känns bra och effektivt? Vissa gånger måste jag svara ärligt Nej… men övervägande svar absolut Ja! Det Jag känner att Eva i sitt inlägg har rätt är Ditt ”virtuella skrivbord”, har du bra koll och snabbt och enkelt kan hitta det Du söker efter i inkorgen, kalendern och ditt kontaktnät på olika sätt? Jag som ordningsam Dyslektiker – behöver nog säga som så.. jag skulle behöver Organisera om en del saker för att bli effektivare i mitt jobb på olika sätt, absolut!

Samtidigt som man då denna måndagen kan kombinera Olof Röhlanders veckoinspiration i ett, då jag anser att detta på olika sätt kan bakas ihop.. eller vad är din åsikt? Kan Du svara på följande frågor:

1, Vad längtar du efter?
2, Hur fri känner du dig?
3, Vad är du tacksam för just nu?
4, När mår du som bäst?
5, Vilket beslut skulle göra ditt liv bättre imorgon?

Pluntemans svar:
1, Jag längtar efter vårsolen, för då får jag betydligt mera energi att höja min prestationsförmåga, vilket gör att jag får mera kraft!
2, Jag känner mig ”hyfsat fri”, då jag har en möjlighet att få planera min arbetsvecka efter arbetsuppgifter och möten. Vilket ger mig kraft att hinna med saker och ting.
3, Jag är tacksam för att Solen skiner ute idag, jag är i full gång på jobbet – jag har ett jobb som jag trivs som fisken i vattnet med och jag måste själv lära mig att se saker och ting mera ifrån det ”tacksamma” hållet.
4, Jag mår som bäst när jag har möjligheten att påverka min kalender, planering och får lov att nätverka och Organisera saker och ting på bästa möjliga sätt. Våren och Sommaren är absolut Pluntemans årstid! 🙂
5, Detta var verkligen en bra fråga.. men att få lov att jobba politiskt inom Socialdemokraterna med Tillgänglighetsfrågor som jag gör inom HSO Malmö och få möjligheten att fortsätta jobba som jag gör idag med nätverk och jobba i drivande och engagerande projektidéer som hjälper andra medmänniskor framåt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.