Ansvar till vår yngre generation

innan det är dags för en social utekväll i Helsingborg, så kollade jag snabbt igenom min mejl.. det finns spännande och intressanta saker att ta tag i igen den 7/1 🙂

Men ett mejl som jag framför allt fastnade för och som fick mitt intresse att blomma till liv i ett inlägg är något som jag länge funderat på… nämligen hur pass ”lite” hellekopterperspektiv, inom de politiska områdena som sprids inom läroplanen.

Nu vet jag att det var ett sen jag gick i grundskolan… vilket det har hänt en del på.. men samtidigt är jag lite bekymrad över att vi på olika sätt, inte pratar mera politik i skolorna.. årligen och inte enbart på valåret!!

Jag tycker att det är väldigt viktigt att på olika sätt kunna vara med och påverka så att våra medmänniskor mår så bra som det går, enligt myndigheter och andra samhällsapparters maskinerier, – dock så saknas kunskapsspridning överlag över hur det är att vara inom politikens forum, oavsett vilken roll och nivå man jobbar som politiker, – behöver vi finns inom utbildningens lärosätten – alltså inom skolans väggar betydligt mera. Framförallt för att nå de frågor inom utvecklingen som vår yngre generation nu frågar efter..

* Hänger vi med i teknikens utveckling?
* Förstår vi oss på hur den yngre generationen tänker och lyssnar vi på dom?
* Vad skulle exempelvis en 15 åring vilja se på den politiska agenda för att nå deras intresse?
* Har vi på lång sikt ekonomi att inte nå ungdomarna?
* Kan vi hjälpa pedagogerna genom att alla skolåren, på vårterminen att ge en eller två timmar kort information om det vi gör som politiker, Oavsett parti?

Vi närmar oss valår och på #Skolvårens blogg skriver idag Dana Pourkomeylian om U.T.O.P.I. (Unga för Tolerant Opartisk Politisk Interaktion). Dock kan jag inte hitta någon hemsida till denna Organisation… vilket jag gärna skulle vilja läsa mera om och veta hur de arbetar på olika sätt.

Men det viktigaste jag vill komma fram till här och nu.. nu måste vi politiker, ge utrymme till skolorna – be rektorerna på olika sätt, att ge pedagogerna på ett övergripande och OPOLITISKT plan, ge en övergripande information kring hur politiken fungerar och att vi som är aktiva inom de olika partierna på ett helekopterperspektiv besöker skolorna och ger eleverna relevant och intressant information om det politiska påverkansarbetet för att nå ut och kanske få våra unga medborgare att få upp ögonen för politiken 🙂

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.