Barnpartiet

Skärmklipp 130117

Att bygga upp Sverige på olika sätt är viktigt. Framför allt, för våran framtid. Jag gillar inte att behöva ”välja” sida i alla val – Höger eller Vänster och nu har jag hittat ett neutralt parti som jobbar på ett ”mänskligt sätt”, det vill säga: Människan i Centrum – eller Individen i Centrum.

I julas när jag satt och snabbsurfade på Facebook – hittade jag Barnpartiet och jag har precis haft ett väldigt bra och intressant samtal med Ordförande och språkröret Ann Nolin. Många saker som jag känner ”klick” på i framåt siktet inom politiska åsikten.

Att kunna påverka Inifrån är väldigt viktigt. Att kunna långsiktigt göra positiva och bra förändringar är för mig, väldigt viktigt. Framför allt för ett hållbart Sverige. Det finns många saker som Riksdagen behöver få upp ögonen för, bland annat den så otroligt viktiga Skol och Tillgänglighetspolitiken. Att fördela resureserna på rätt sätt och framför allt, våga jobba framåt! 🙂

Som sagt, att nätverka är otroligt roligt. Men jag vill kunna påverka mera i mina frågor och inte bli ”åsiktsbunden”. Med det menar jag att många partier idag har en väldigt djupt rotade Ideologi och framför allt, låta yngre medmänniskors upplevelser och åsikter tas tillvara på!

Hihi!! Nu känner jag äntligen att jag kan ”Stå där jag vill” och vara mig själv igen, även politiskt!! Härligt!!

Min framtidsvision är att låta barnen komma mera tilltals och att man inte är så ”otroligt” låsta inom olika förvaltning i sina ”Kostnadsställen” utan att man kan ”flytta ekonomiska” resurser mellan olika förvaltningarna för att underlätta och bygga upp stadsdelarna-staden/kommunen eller regionen mera. Framför allt – att man exempelvis ska kunna ”flytta ekonomiska resurser” inom sitt Organisationsnummer som för att bygga upp något ännu mera. För varje Kommun eller stad, region/landsting, är sin egen ”juridiska person” och då ska man kunna ”flytta ekonomiska resurser” inom Organisationsnumret.

 

Hallå, vad jag går igång på ett område som jag brinner för; Dyslexi och HBT, Tillgänglighet och bra och sunda organisationer i sina olika slag 🙂

Ett svar på ”Barnpartiet”

 1. Ann Nolin Partiordförande/Språkrör Barnpartiet skriver: Svara

  Ett mycket intressant och givande samtal idag Jonas och det känns otroligt bra för Barnpartiets framtid! Nu bygger vi vidare på en politik där människan är i centrum – Barnpartiet är framtidens parti – här och nu. Vi kommer att ha ett möte, troligtvis under våren i Göteborg för alla Barnpartister som vill starta upp lokala avdelningar runt om i Sverige. Det kommer bli väldigt roligt och givande att träffa dig Jonas och alla som vill vara med och bygga vidare på Barnpartiet.

  Varma hälsningar
  Ann Nolin
  Partiordförande/Språkrör Barnpartiet
  http://www.barnpartiet.se
  ann.nolin@barnpartiet.se

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.