Äntligen, – nu börjar

Skärmklipp

 

vår Regering och inse att vi behöver satsa på vår yngre generations läsförmåga.. det är ju inte en dag förtidigt! Jag sitter nu och läser på Regerings nyhetsbrev som skickade ut förra veckan. Det finns många viktiga saker som de tar upp i det och framför allt, att stärka läsningen hos yngre människor då man insett att läsförmångan har minskat av olika anledningar.

En sanning som man även skriver i sitt nyhetsbrev är att ju tidigare barn lär sig läsa – ju tidigare ökar läsförståelsen och förmågan att ta till sig kunskapen på olika sätt ökar. Mycket handlar om att lära sig läsa på ett kreativt och roligt sätt!

Under 2014 kommer ökade anslag med 15 miljoner kronor som delas ut via Statens Kulturråd. En väldigt viktig summa pengar som absolut måste fördelas på rätt sätt ut i landet, för att nå de grupper där man anser att läsningen bör förbättras.. kanske kan det handla om landsbyggdskommunerna?

Man skriver även i nyhetsutskicket att man ska stärka Folkbildningsroll i läsfrämjandet. Vilket ska bli intressant och se hur våra olika Folkbildningsorganisationer ska göra för intressanta och spännande projekt som stärker läsningen!! Ni vet väl att Plunteman på Vilja & Styrka finns, – använd gärna mina kunskaps och kompetensområden för att kunna stärka kunskapsinhämtningen mera 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.