Påverkas du av

denna kris som USA står i?

Skärmklipp1310060

 

Jag har de senaste dagarna frågat mig själv om och om igen!! Hur stor påverkan har staten och vår statsapparat på dig och din vardag i olika aspekter?

Jag tänker, om det sker ett stort och ”tungt” beslut ifrån Riksdagen. Hur påverkar det din vardag och/eller din arbetsinsats på olika sätt? Med det menar jag.. är du beroende av statliga medel i ditt jobb eller statliga ”hierarkiska beslut” som kan vara påverkande?

USA hamnade i början av veckan i en stor KRIS där man stängde ner delar av stadsapparaten, för att två olika politiska styrande partier inte kom överens. En påverkan som slår på omvärlden på olika sätt.
Politiken visar sig ännu en gång i USA har grymt stor inverkan. Inverkan på ett sätt som jag i vissa lägen tycker är ”inte okej”. Landet stannar upp för att politikerna inte kommer överens och framför allt. Att man utsätter ”oskyldiga” medmänniskor för en ekonomisk situation som inte är acceptabel.
Man permiterar X antal människor från sina jobb… då politikerna på olika sätt, inte får sina viljor igenom. Detta är inte acceptabelt från min sida sett.

Tänk som såhär.. politikerna som sitter i de olika kongresserna i USA har säkerligen sitt ”arvode/ersättning” kvar. Oavsett vilken ”kris” landet står i.
Varför ska man då utsätta ”oskyldiga” samhällsmedborgare för ekonomiska krissituationen som de själva inte kan påverka.. utan att de är andra med väldigt goda och starka politiska åsikter ska få sina viljor igenom?

Så politisk jag blev nu!! Men jag jobbar för ett Tillgängligt samhälle. Ett samhälle där samhällsmedborgaren ska ha möjlighet att kunna leva ett ”drägligt” liv enligt olika levnadsnivåer som tagit fram i statsapparaten.

Så, – jag hoppas att USA så snart som möjligt löser denna ”kris” och att samhällsmedborgarna i USA inte blir allt för lidande!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.