Tillgänglighetsbrist…?

imorse när jag anlände till Malmö så gick jag inom på Caroli City för att köpa mig en bulle och frukt. Nyttigt och bra!

2013-09-25 09.17.08

Efter olika butikshändelser som jag varit med om… så la jag märke till en blinkande lampa i taket utanför ICA butiken. Den första tanken som slog mig var… varför blinkar den?

Plunteman har ju alltid musik i öronen och jag inser ju efter denna händelsen att det kanske inte alltid är det lämpligaste??
Det visade sig att brandlarmet gått på Caroli City och kunderna var tvungna att utrymme byggnaden så snart som möjligt. Lite obehagligt.. samtidigt som det fått mig i efterhand att tänka:: det fanns flera kunder och medarbetare i butiken. Få verkade ”bry” sig om att utrymmningslarmet gick och framförallt, se sig omkring om man kunde hjälpa någon annan påvägen ut?

2013-09-25 09.17.33

 

Nu menar jag inte att man själv ska utsätta sig för någon fara. Men samtidigt uppkommer min fråga på Tillgänglighet, – personer med olika funktionsnedsättningar och äldre medmänniskor som av olika anledningar har svårt att röra sig snabbt för att komma ut i säkerhet. Hur tänker vi här om det verkligen varit en brand eller något annat allvarligt? Vi var ju trots allt ganska så långt in i butikens centrala delar!!

 

Märks det att man börjat jobba ännu mera med Tillgänglighet i olika situationer?

Hur ser Du/eller ditt jobb – företag eller organisation på säkerhetsaspekten? Får man hjälp att ta sig ut om det är en fara eller vad har ni för föreskrifter i denna aspekt?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.