Att kunna anställa…

sina egna barn om man är företagare och barnet/individen har en funktionsnedsättning? Det är en artikel som jag läst i FöräldraKraft.

En utredning som ligger på Regeringens bord, – och där krafterna ifrån Handikappsförbundet snart hoppas att man snart tar tag i den..!

När jag läser om artikeln, sätter många tankar igång hos mig.. bland annat – hur bra det egentligt är att anställa eller arvodera sina egna barn i den verksamhet/företag som man själv jobbar i, som exempel om jag är företagare?
Anledningen till min undran är.. hur mycket kommer individen att utvecklas (mycket eller lite, helt klart individuellt)? Kommer man att våga ta steg framåt för att utveckla företaget då det ibland kan krävas mera resurser att ha medarbetare med ”större eller mindre” funktionsnedsättning?

Jag menar att,- alla individer, oavsett etnicitet, begåvning eller kunskap/kompetens bör få samma möjligheter till kunskaps och individutveckling, oavsett hur begåvningen är. Självklart kan det krävas mera eller mindre anpassningar,  – beroende på hur och vad individen har för förutsättningar!

Vad tycker du? Jag jobbar med Dyslexi och Tillgänglighetsfrågor… detta är en bra och slående tanke, på många olika sätt!! Hjälp… mig!! Vad tycker du?

Skärmklipp1309041(Bilden hämtad från FöräldraKrafts hemsida.)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.