Dyslexi kontra vad ? ? Arbetsmarknaden kanske ?

20130415_095716

 

I förmiddags var jag på besök på Arbetsförmedlingen, en av Sveriges störta myndigheter med väldigt stort ”inflyttande” på svensk ekonomi eller?
Arbetsförmedlingen roll, är väldigt skiftande från person till person!! En del tycker att det ska finns andra varianter till Arbetsförmedlingen och liksom jag tycker att dom ger en bra riktlinjer framåt. Kanske inte alltid de man skulle behöva eller önska.. men ändå! De ger en styrka på något sätt.

 

Nu är min situation väldigt i många medmänniskor ögon inte speciellt svår, samtidigt som det finns många som har det ”jobbigare”.. Men det är som så.. jag har sedan jag var 17 år jobbat, som reklamutdelar, skolvärd, butiksmedarbetare och kassör/administratör och nu inom företagsfrågor!!

Erfarenheter från olika branscher, med andra ord – en bred och bra ryggsäck som stärker mig väldigt mycket . . men som så är det en sak som ständigt gör sig påmind i olika, dyslexin och det att jag gått i Gymnasiesärskolan. Jag har gått på folkhögskola för att förbättra och framför allt växa som person och kunskapsmässigt! På folkhögskolan kunde man inte ”rädda” ett väldigt behövligt ämne, nämligen engelskan. Tala är absolut inga problem, tvärt om.. det är skrivningen inom engelskan som sätter käppar i hjulet för mig. Jag tog nyss mina första 7,5 hp på Socialhögskolan i Lund. De gav mig en sporre framåt, absolut, – målet har blivit Beteendevetare inom Organisationsutveckling.
Dock behöver jag en sväng inom på Komvux . . men, de har inte samma ”krav” på hjälpmedel och resurser som grundskolan, gymnasieskola, högskolor och universitet..

Jag är en person som vill utvecklas, som vill ha utmaningar i vardagen – som vill må bättre och framför allt, få möjligheten att stärka andra medmänniskor!!

Den 1/3 2012 startades Vilja & Styrka upp. Företaget som ger Dig Kunskap, Inspiration och Självkänsla genom information om Dyslexi och/eller HBT.
Vilja & Styrka är det som fått mig på benen, fått mig att gråta av förvirring men framförallt, – fått mig att skratta och LEE 🙂 Företaget är ”vilande” då jag inte har de uppdrag som jag skulle behöva..
Vilja finns inom mig, Styrkan får jag av att må bra, bättre och bäst och se att man kan och Vågar ta steg framåt, som jag – dyslektiker öppet homosexuell och en person som kämpar och kämpar!!

 

Vad vill jag med denna texten då?
Jo, jag önskar Er eller Din hjälp, med att hitta en praktikplats – ett arbete som gör att jag får växa ytterligare, där jag får utmaningar och framför allt, där verksamheten/organisationen ser min kunskap och kompetens som ett verktyg för att dels växa inom verksamheten/organisationen men också, – låta kollegor och arbetskamrater få vara med om utvecklingen på olika sätt. Att vi är ett ”team” som tillsammans utvecklas och ger varandra beröm, uppmärksamhet och självkänslan för de personer och människor som vi är.

Jag tror, – får jag möjligheten att växa i en utvecklande verksamhet/organisation, så blir det stora vinster för oss båda. Dels att jag mår bättre och dels att verksamheten/organisationen utvecklas och ser nya och spännande möjligheter i olika saker!! Tänk vilken möjlighet att få ha Plunteman som en verksamhetsutvecklar, då jag använder mina nätverk – bygger upp projekt som kan leda till nya steg i verksamheten/organisationen och på så sätt – ger mera glädje på olika sätt!! 🙂

 

Jag vore därför tacksam om du ville hjälpa mig framåt!! Som sagt, jag gillar nya utmaning – att lära sig ny kunskap gör att vi båda växer då jag har en otroligt stor energi inombords som sätter igång när det är något som jag gillar eller brinner för!! Med andra ord, Du/Ni kan få en stor utveckling , – i ett projekt? på en av era avdelningar? eller varför inte – – i ett nytt verksamhetsområde som ger nya utvecklings och etableringsmöjligheter! 🙂 Vilket vinst!!

Min bakgrund är stark, den ger kraft och energi!! Jag är öppen för intressanta praktiker och arbetsförslag 🙂 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.