Rån och hot – uschh

Skärmklipp 1206301

Nu tar jag steget och berättar för er. Det har varit en väldigt tuff tid efter rånet på Biltema 30/6 2011. Jag trodde att jag var väldigt trygg och stabil när det gäller Självkänslan, men acke så fel! Det traumat som man utsätts för när man tyvärr genomgår ett rån, hjälper det inte att ha en ”bra” självkänsla.. cirka ett år efter butiksrånet på Biltema i Helsingborg, så fick jag sluta där.. för att jag helt enkelt inte orkade med hälsomässigt! Ett jobb som butikskassör som jag gillar och trivdes otroligt bra med. 🙂 Jag jobbade på Biltema i 5,5 år.

Saab-9-5-Polis

Den 3/6 2012, knappt ett år efter butiksrånet blir jag utsatt för ett allvarligt och väldigt jobbigt butikshot på Bauhaus i Malmö. USCH, varför just jag? ? Traumat utlöste nya etapper och då jag äntligen trodde att jag var på fötterna igen!!

I september 2012 påbörjade jag en ny mindre tjänst på Clas Ohlson Emporia, och på vår introduktionskurs i Insjön – utlöstes nya faktorer. Den 9 oktober 2012, sa min hälsa ifrån riktigt rejält – jag var sjuk hälsomässigt i två veckor och orkade inget. Jag lyssnade till min kropps signaler och gick på till läkaren, fick hjälpt och läkarintyg. Han hänvisade mig till sjukgymnast för mina ryggproblem med Souliocsen, jag går på samtal hos psykolog och KBT-terapi. Vilket har hjälpt mig.

Sen jag påbörjade behandling med KBT, – sjukgymnastik har min hälsa visat positiva resultat. Jag har fått avrådan från min läkare att inte jobba i butik på en ”period” framåt, vilket jag tar på allvar. Min psykolog ger mig metoder för att hantera ”utlösningsfaktorerna” i butikssammanhang.

Under jul och nyårhelgerna jag var och älsklingen på Bauhaus och handlade inredning till vårt nya badrum, vilket gick väldigt bra. 🙂 Igår när vi var på Bauhaus fick jag en flashback, – som fick mig att reflektera och ta nya steg framåt!!

Imorse när jag läser Sydsvenskans nyheter via telefonen, står det om Väpnat rån mot COOP på Nobeltorget. Jag säger bara, – när ska människor som utsätter andra människor för hemskheter börja tänka?  Att behöva genomgå ett butiksrån, ett butikshot och få hjälp att hantera detta… Allt tar sin tid, – det sker ständigt nya framsteg och jag mår bättre och bättre. Dock – vet jag inte när jag ”springer på olika flaschbacks” som exempelvis igår..

 

Anledningen till att jag delar med mig utav detta och skriver ut det här är; för att få förståelse för att jag i vissa butiksammahang, får en obehaglig 

Det som ger mig styrka framåt – är mitt arbete inom Tillgänglighetsfrågor, Dyslexi och HBT, och mitt härliga företag Vilja & Styrka. Nu mera håller jag även på att Utveckla tjänsten som Tillgänglighetskonsult inom Vilja & Styrka. Mera information om det kommer inom kort 🙂

Sammanfattning: Styrka är det min underbara älskling Fredrik som ger mig 🙂 Familjen och härliga vänner! Mitt företaget Vilja & Styrka, 🙂

Att sedan få möjligheter till nya utmaningar inom mitt Kunskapsområde, stärker mig och ger mig nya Inspiration att prova nya yrkesvägar!!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.