2019 och ännu ett decennium har snart passerat

Min underbara mormor och jag den 20191221 <3

Egentligen är det cirka en vecka kvar av 2019 och lika mycket tid innan vi kliver in på ett nytt decennium 2020. 

Men jag tänkte att jag skulle försöka logga ut från sociala medier några dagar!! Får se hur det går! 😉 

I år har vi tyvärr inte haft samma underbart fina väder som ifjol 2018, så det har inte varit riktigt lika mycket Mölletid för M-J då, vilket jag absolut saknat! Ska försöka hinna ditt någon gång till innan vid kliver över till 2020 🙂

Juni 2019 i väntan på den riktigt sköna sommarvärmen 😉

Vilken bra “sammanfattning” på 2019… nä inte riktigt. Jag har fått förtroendet att vara inadjunderad i FPES förbundsstyrelse – vilket jag har lärt mig så otroligt mycket kring. Och ännu mera kunskap väntar. Ser fram emot att få mer inspirerande kraft och kunskap inom transperspektivet och FPES. 

Min första Båstadsträff 20190830
Utbildningsstart för redovisningskonsulter 20190902. Competensum

2019 har varit ett händelserikt år på många sätt. Jag får be er läsare om ursäkt för väldigt dålig uppdatering. Men jag har “prioriterat” min egen utveckling. Jag har klarat företagsekonomi 2 och redovisning 2. En av fyra terminer på Yrkeshögskolan till redovisningskonsult har nu passerat. Mycket ny och spännande kunskap har landat, samtidigt som jag vill lära mig mer kring redovisning, bokslutstablåer, samt betydligt mycket mera praktisk redovisning, då det är mitt bästa inlärningssätt – göra det praktiskt (gärna direkt i bokföringsprogram). Och mycket mer inom yrket som redovisningskonsult. Det finns så mycket matnyttigt att lära sig! 🙂 

20191209 – dagen då mycket press släpptes efter att psykologen på KID-teamet i Lund släppt mig vidare till läkarkontakt. Obeskrivlig känsla! Nu väntar på läkare för vidare remiss.

Året har också inneburit en riktig tuff resa för mig mentalt på KID-teamet (könsidentitetsmottagningen) i Lund. Efter många samtal med båda kurator och ny psykolog har jag äntligen blivit släppt vidare till läkarkontakt, som i nästa steg remitterar mig vidare till hormonbehandling läkare i Malmö. Som hjälper mig vidare i mina steg till att få bort skäggstubb, ljusare röst och få bröst. Så ja! Jag kommer vara “Mia” upptill och “Jonas” nertill. Så mitt juridiska namn Mia-Jonas är riktigt passande 😉 

HBT-Socialdemokraters förbundskongress då jag presenterar vår nya
förbundsordförande Daniel Andersson. 20190615

Ett år vid ett mitt nya förtroendeuppdrag i Helsingborg Stad i Kulturnämnden. Riktigt spännande och inspirerande. Så mycket kultur vi har omkring oss, som vi inte alltid tänker på. Waoo! Mer kultur åt medborgarna. Då inkluderar jag även att vår underbara mångfaldsflagga/regnbågsflagga, som vi måste börja jobba ännu mer för att ska få flagga i våra 290 kommuner, våra regioner, statliga myndigheter och såklart på riksdagen och regeringskansliet – för att visa på öppenhet och inkludering enligt våra sju diskrimineringsgrunder. 

Förtroendeuppdraget i Sjukhusstyrelse Helsingborgs lasarett har också gett mig otroligt mycket mer kunskap kring sjukvården. Hur tufft det egentligen är inom vården. Vilket det kanske inte behöver vara… Dock önskar jag att vi tog tillvara på våra ekonomiska resurser mer, när det gäller skatteintäkter och stärkte de personella resurserna mer, för att stärka upp en tryggare sjukvård, som vi Socialdemokrater kämpar för. Det finns många politiska områden vi måste jobba för att stärka på olika sätt. 

Bild från Diversity Idex Award 20191016

Året har också haft en massa andra händelser på olika sätt. Många väldigt inspirerande uppdrag/projekt på olika sätt, som fortsätter 2020..! Samtidigt som året också haft en del tuffa händelser. Men nu…

Vill även passa på att skicka otroligt mycket kärlek till min familj, vänner och nätverk för all underbar energi, inspiration och kraft i allt! <3 

Ser fram emot mycket mera kunskap, inspiration och utveckling inom mänskliga rättigheter, hbtq+ perspektivet och även inom funktionsvariationsområdet.

Kunskap, inspiration och självkänsla. Så blir vi starkare! <3

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.