Dyslexianpassning, vart tog den vägen??

Skärmklipp.1302073

 

Fick precis information från FMLS om detta… som gör mig upprörd för Kunskapsinlärningen.
Sen 2011 har elever i skolans värld, inte längre rätt att använda sig utav sina kompenserande hjälpmedel vid Nationella prov i åk 3 och 6. Detta för att få ”likvärdiga” resultat i skolstatistiken, vilket enligt min som Dyslexiinformatör.. ger resultat på ett ännu mera felaktigt sätt.

Om en elev använder sig utav sina kompenserande hjälpmedel, så hjälper det eleven framåt och kommer troligen att ge de resultaten som ”egentligen” Utbildningsdepartementet vill ha för sin STATISK!!

Varför backa två steg tillbaka i utvecklingen, när man hellre för Barnen och  Kunskapsinlärningen kan ta ett steg framåt och göra skolan roligare istället för kämpigare…. dags att börja tänka framåt Utbildningsdepartementet och Utbildningsministern!!

2 svar på ”Dyslexianpassning, vart tog den vägen??”

 1. Elin Nilsson skriver: Svara

  För jävligt hur kan de göra så!
  Kämpa på med att sprida information om dyslexi, jag har själv lätt dyslexi jag brukar inte berätta det för något för jag upplever ofta att folk inte vet vad dyslexi innebär och tror att jag är mindre begåvad på grund av att jag har dyslexi. Du är en förebild för oss alla med dyslexi som påvisar att så inte är fallet! Det du gör behövs verkligen.

  1. Hej Elin,

   Tack för din väldigt värmande kommentar! Det gillar jag 🙂
   Jag sprider dyslexikunskapen för att jag tycker att precis som du säger . . våra medmänniskor inte vet vad det är och har helt enkelt för lite kunskap om det. Jag kom senast i måndags ut som dyslektiker igen! Det blir mera och mera en befrielse för varje gång jag berättar det hela 🙂 Framför allt, då jag vet att jag ger stöd och mod till andra som ännu inte har kraft och energi att ta klivet fram. Men jag hoppas att jag kan nå ut ännu mera med dyslexiinformationen och framför allt, Hjälpa andra dyslektiker att sträcka deras Självkänsla 🙂

   Jag tycker att du är modig, återkom gärna med flera inspirerande kommentarer och Du får gärna sprida Inifrånperspektivet vidare 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.