Rätten till våra mänskliga rättigheter

Tänk så mycket onödig energi vi lägger på att säga ”dumma ord” eller ”fälla en negativ kommentar”!

Jag får ganska så ofta höra olika kommenterar och få ord ”slängda” efter mig i olika sammanhang. Sammanhang som ibland kan bli ganska så ”tröttande”.

När jag bytade till Mia-Jonas juridiskt, gjorde jag inte det för att verken provocera eller vara kvar i mitt ”gamla jag”. Jag gjorde det för att må bra, få utvecklas och framförallt få känna trygghet i mitt eget liv. Trygghet är så otroligt viktigt, men så otroligt svårt att beskriva med ord.

Jag möter nästa dagligen på blickar som kan säga; ”både de ena och det andra”. Blickar som ibland ger mig lusten av att fråga om de inte sett någon person tidigare som vågar utvecklas innan?

För mig ser jag att vi står inför ett viktig vägval den 9:e september. Ett vägval där jag vill belysa vikten av att just ”JAG” och många med mig, kämpar för vår viktiga utvecklingen inom HBTQ+rättigheterna, för ett jämlikare samhälle och för styrkan att kunna klä sig som man önskar, vill och mår bra av när man kliver utanför hemmet vrå.

Den 9:e september kommer miljoner av medmänniskor säg vad de tycker kring vår utveckling. En utveckling som som måste gå framåt i våra viktiga mänskliga rättigheter. Våra sju diskrimineringsgrunder är så otroligt viktiga och betydelsefulla, samtidigt som vi behöver belysa det mer på olika sätt.

Dagligen kämpar jag för att må bra. Jag kämpar för att vara en inspirerande, kreativ och trygg förebild för människor som just i detta nu står mitt uppe i en person utvecklingsprocess. Utvecklingsprocessen behöver inte innebär att man öppnar upp sig som öppet HBTQ+person. Det kan lika gärna vara en utvecklingsprocess i sin karriär eller varför inte kliva in i en ny hobby eller vad som helst som är viktigt för just dig 🙂

Det viktigaste är att få leva ut, må bra och bli respekterad för just den person som man är.

Rösta gärna på mig;
Kommunfullmäktige i Helsingborg #58
Regionfullmäktige i Skåne #12

Mina viktiga ledord; Våga vara dig själv. Styrkan finns inombords! KÄRLEK <3

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.