Min 11 års frihet tar du inte ifrån mig

Tänk att det idag är elva år sen jag klev ut ur den berömda garderoben, min stora ”trygghetszon” för att på börja en resa som jag då trodde enbart var att kliva ut som öppet bög.

Idag elva år senare har jag påbörjat en helt annan process än vad jag den 5 juli 2007 kunde tänka mig. En resa till ett fria liv. Ett liv att få bejaka mig själv. Få vara hel som person 24 timmar om dygnet.

Min process handlar inte enbart om vilka kläder jag använder mig utav, skor, accessoarer eller liknande. För mig handlar det om att vara hel på insidan. Få bejaka både Mia och Jonas, vilket juridiskt blivit Mia-Jonas Plunteman.

När jag för ett år sen gjorde ”debut” i klänning, visste jag inte att jag stängt inne en del av mig. Idag är det min vardag att få känna mig trygg i min klädsel, mina skor och så mycket annat som gör mig stark, lycklig och glad.

Att kunna vara sig själv till 100 % har jag insett krävs så mycket mer än kraft och energi. Det kräver framförallt förmåga att vara bekväm i sitt inre jag.

Nästintill dagligen får jag höra ”Jonas”, då det programmerats vid min 19840714. Men nu är det inte bara ”Jonas” som du ser. Processen till ett starkare Mia-Jonas är igång och jag hoppas att inom ett år få börja ett annat efterlängtat steg för att stärka upp mig ännu mer.

Jag är så stolt, glad och tacksam att kunna vara mig själv. Att vara en inspirationskälla, en förebild och en stark röst för att stärka upp våra viktiga hbtq+ rättigheter, är en stor ära och det förtroendet uppskattas.

Stolt, glad och tacksam för att jag 2007 började läsa in mig på vad Självkänsla innebär och att jag idag bär mitt nya juridiska jag: Mia-Jonas Plunteman som kommer stärkas och inspireras ännu mer! Stegen är påbörjade. Nu väntar jag bara på att processen ska sättas igång från välfärdens håll!

Samtidigt som jag formulerat ihop detta inlägg i några dagar, så händer något fruktansvärt. Nämligen att Polismyndigheten på Gotland, ger en odemokratisk och rasistisk organisation möjligheten att inskränka mina och våra rättigheterna att kunna leva och utvecklas som hbtq+personer. Jag tänker Aldrig låta någon rasistisk, nazistisk eller motståndsrörelse inskränka mina och våra rättigheter att få leva det liv jag vill. Demokratin måste bevaras och stärkas. Kampen för att kunna låta hbtq+ personer möjlighet till utveckling, är ett av mina främsta och viktigast uppdrag som politiker och människorättsaktivist. Samt att bevara våra viktig diskrimineringsgrunder.

 

Kärlek, styrka och energi <3
Mia-Jonas Plunteman, Stolt HBTQ+ Socialdemokrat

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.