Är det kläderna vi definieras utefter?

För två veckor sen fick jag den stora möjligheten att ställa mig framför kameran i Elisabeth Ohlson Wallins studio. En upplevelse som jag fortfarande lever på och en sådan härliga frigörande känsla på så många sätt!

Bakgrunden till fotograferingen är att vara modell till en kommande utställning som Elisabeth ska ha under 2019. En utställning om transpersoner!

Det var för drygt två månader sen jag fick frågan om jag ville vara med i Elisabeths fotoprojekt om transpersoner.

Givetvis svarade jag ja. Min första följdfråga blev; några specifika kläder som du tänker?

Fritt fram. Sen den dagen snurrade många tankarna kring klädvalet. Feminint, manligt, kvinnligt, androgynt eller vad? Svaret inombords blev såklart så feminint och androgynt som möjligt; Klänning, kavaj och snygga bruna stövlar.

Klädvalet var inte helt enkelt. Men min hen-sida kombinerat androgyna och feminina sida fick säga sitt. Egentligen helt ärligt… så vill jag bejaka min feminina sida ännu mera, då jag känner mig betydligt mer hemma i klänning eller kjol, eftersom det blir allt mer bekvämt och vardagligt i mitt liv. Inte för att vara ”kvinnlig” utan mer för att känna mig bekväm och må bra inombords J

Det är riktigt roligt vad ett sådant här fotoprojekt ger en nya perspektiv och framförallt möjligheten att bejaka mitt inre ännu mer och en frihetskänsla.

Min fråga och fundering.. vad spelar vårt klädval för roll i vardagen? Tänker du på det själv eller utgår du från samhällsstrukturerna och normerna?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.