Ett nytt steg framåt

Idag har jag tagit ett nytt steg. Jag har bytt namn på instagram till www.instagram.com/miajonasplunteman för att stärka upp mig ytterligare.

Inspiration kom från bland annat Mikael i Kjol. Jag kände att det nu var dag att även jag använder hela mitt namn på olika sociala medier. Plunteman är starkt, men Mia-Jonas Plunteman är betydligt starkare 🙂 Känslan av trygghet, inspiration och en stark självkänsla.

Igår när jag var på Väla och Cassle så kände jag verkligen energi utav mannen som gav mig beröm över mitt klädval. Det var verkligen längesen en man gav mig ett sådant beröm!

Styrkan av att bli starkare är väldigt viktig för mig, samt som arbetet för våra mänskliga rättigheter och framförallt HBTQ+personers rättigheter verkligen måste stärkas. Det märker vi verkligen i debatten som förs nu. Dock känner att jag måste av våra politiker på högre nivå dukar och inte vågar agera..

Sen 2009 har vi haft vår könsneutral äktenskapslag. Det en av många grundlagsändringar som kräver två mandatperioder för att kunna ändra/beröra, vilket ger trygghet. Dock hör jag väldigt många som är grymt oroliga för olika organisationers framfart och möjligheten att kunna påverka våra grundlagar för våra mänskliga rättigheter. När jag då berättar om att grundlagsändringar kräver två omröstningar i riksdagen, på två olika mandatperioder.. för att stärka och trygga våra grundlagar.

Idag kom även en rapport från SCB (Statistiska centralbyrån) om att Sverige går riktigt bra ekonomiskt. Samtidigt som en sådan betryggande rapport släpps, inleds EuroPride 2018 i Stockholm och veckan senare i Göteborg. Nu är det verkligen dags för ALLA att vakna till liv, Oavsett om du är politiskt intresserad eller ej. Den 9:e september gäller det. Välfärd och stärkta rättigheter. Före nedskärningar och utökade samhällsklyftor.

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.