Tre år med spänning och stor utveckling

Ja, idag (180601) är det tre år sen jag klev in i mitt nya juridiska Mia-Jonas Plunteman. Tre år som inneburit en fartfylld resa på många sätt. En resa att kliva in i en ny process av att bli bemött av både positiva och lite mindre positiva reaktioner.

När jag klev in i processen till Mia-Jonas insåg jag ganska så direkt att jag skulle bemötas på ett helt nytt sätt. Ett sätt av fördomar, blickar och reaktioner från omgivningen och andra medmänniskor både på ett nyfiket sätt men också utav otroligt mycket fördomar och nedlåtande blickar och kommentarer.

För varje gång jag möts utav en nedlåtande blick eller kommentar inser jag själv mer och mer, att det är inte är mig det handlar om. Utan att det är personen som jag möter som många gånger känner sig otroligt obekväm och hur personen i sig tankar helt plötsligt sätt ur spel.

Jag får ofta höra att jag bryter normer, både inom HBTQ+ världen, samt inom heteronormen. Men jag bryter sällan normen, jag utvecklar den och ger möjligheten till ny utvecklingsfas i samhället.

Att vara Mia-Jonas Plunteman är inte alltid enkelt. Men det är så inspirerande, kul och härlig frihetskänsla av att kunna vara sig själv till 210 %. Känslan av att ta på sig feminina/androgyna kläder. Känslan av att välja mellan snygga byxor, blus, klänning eller kjol och möjligheten till alla härliga skor!  Det är en obeskrivligt härlig känsla!

Ju mer jag släpper mitt inre jag fri, ju bättre mår jag!

Och omvärldens reaktioner.. det handlar inte om mig. Det handlar om deras egna reaktion och känsla av att inte själv våga leva ut på ett sådant sätt som jag tror att många skulle önska.

Idag lanserar jag även min nya hashtag #miajonasplunteman

Tänk på;
Du är söt. Du är stark. Och du är Bra på att vara Dig Själv. 😉

Styrkan finns inombords 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.