Tredje Almedalsdagen

Inledde gårdagen med ett seminarium på RFSU; Populism och högerextremismens hot mot sexuella rättigheter och familjepolitik i Europa. Ett väldigt intressant och givande seminarium som på olika sätt lyfta fram hur olika politiska partier tycker och tänker kring denna viktiga fråga. Det gav många intressant tankar och funderingar!

Paneldebattsdeltagare; Birgitta Ohlsson (L), Carina Ohlsson (S) och Ann-Christine Jungar docent Söderns högskola och Hans Linde ordförande för RFSU.

Här förbereds det inför vårt Almedagstal. Intressant och häftig upplevelse!

Mellan seminarium försökte jag hinna med att mingla och hinna träffa lite vänner, här med Matilda som nyss blivit intervjuad av ett Göteborgsprojekt kring ensamkommande flyktingar! 🙂

Var ju bara tvungen att hinna in i TCO-landet och lyssna av några seminarium där 🙂

Här var jag på ett seminarium kring E-hälsa. Inledningen var på engelska vilket blev en utmaning. Samtidigt som det gav mig många tankar kring hur ”fort” vi vill få igenom E-hälsa. Dock tror jag att vi behöver fokusera på att bygga upp ett nationellt patientdatasytem, så att det blir lättare när man söker sjukvård mellan de olika regionerna och landstingen.

Med tanke på att jag delvis tappat rösten.. så fick det blir varm dryck.. trots värmen och den strålande solen på Visby. Så jag och Sofia passade på att lyssna på några seminarium ihop och ta en kopp te ihop 🙂

Inför Almedagstalet så intervjuades våra statsråd i olika pandelsamtal. Intressanta och spännande. Hade dock hoppas att man skulle kunna gjort mera politik i verkligheten 😉 Jag vet hur det politiska läget är för stora dela av vårt avlånga fina land. Dock måste vi också hinna presentera mera för stärka upp välfärden ännu mer inför kommande mandatperioder!

Här förbereder sig besökarna inför Finansminister Magdalena Anderssons tal.

Här talar vår fantastiska finansminister Magdalena Andersson. Ett mycket bra och inspirerande tal. Dock fanns det några missar i det kring vår olika normperspektiv.. hade ju hoppats att man kunde haft mer diskussion mer sidoorganisationer kring talet för att på så sätt stärka upp talet ännu mera. Annars tyckte jag hon fick med sig många viktiga saker kring vår välfärd, Trygghet i en ny tid och såklart. Svenska modellen ska utvecklas. INTE avvecklas.

Här sker direktintervju med Magdalena. Så kul att kunna höra sådant live!

Några trevliga bilder med partikamrater från gårdagskvällen 🙂

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.