Vem bestämmer – vem avgör?

Skärmavbild 2016-05-17 kl. 12.35.18

Rätt intressant att man nu kan göra flera inställningar inom sin identitet på Facebook. Positivt såklart; men jag undrar . . . Pronomen ”DE” och Kön ”HEN”?!

Jag är stolt och glad i min identitet som Mia-Jonas.

Ständigt möts jag utav just argument och diskussioner . . . ”Vad har ditt namn för betydelse”? Du är ju bara Du. Eller en av de mest klockren; hur vill du bli tilltalad, Jonas eller Mia-Jonas? Mia-Jonas såklart då jag heter det på mitt körkort, mitt pass och i alla myndighetssystem. Precis så som jag länge önskat och för att bli Hel inombords 🙂

Samhället utvecklas hela tiden. Men våra myndighet och våra erfarenhets och ryggsäcksprespektiv vill inte alltid uppdatera sig på samma sätt, för att just möta den nya tidsperspektivet som växer fram.

Tänk så mycket det hade underlättat om vi ”vågade vara mera öppensinnad i en del utvecklingsavseenden”? Vad är det jobbigaste som kan hända?
Kanske att vi blir mera mottaglig och kan acceptera flera medmänniskor precis som de är?

Tänk så skönt det hade varit om; Vi hälsar ”Hej hej” och presentera oss för varandra. Lär känna personen utan att lägga massa värderingar och istället fokuserar på våra positiva och intressegivande sidor. Så mycket lättare och så mycket mera vi skulle kunna tillföra i olika sammanhang.

Våga vara Dig Själv. Styrkan finns inombords. 🙂 

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.