Hon – Hen – Han

Jag har precis suttit och lyssnat till Kommunfullmäktiges sammanträde i Helsingborg från tisdagen den 25/8! Det är rätt intressant och höra hur olika medmänniskor är ”rädda” för att påbörja en kommunal förändringsprocess som jag tror kan stärka en sådan stor målgrupp. Ett förändringsarbete som kan stärka och sätta Helsingborgs Stad på kartan över kommuner som vågar gå framåt och tänka nytt!

Heeennn

 

 

Nu är det snart tre månader sen jag fick bli hel som person. Att få lov att säga precis ordet HEN och ”definiera eller inte definiera” mig så. Jag tycker inte att någon annan än personen och individen själv har rätten att själv avgöra om man är ”hon, hen eller han”.

Jag gjorde inte min förändring till Mia-Jonas för att bli övermäktig eller på något sätt gå ”emot” samhällenormerna. Utan istället att bli Mig Själv.  För mig handlar det om så mycket mera. Att få må bra både fysiskt och psykiskt på olika sätt. Att bli bemött med frågan är du en ”hon eller han”? Vad spelar det för roll? Vi har idag sju diskrimineringsgrunder i Sverige, en av dom är könsöverskridande identitet. Inte för att jag skulle vilja säga att jag tillhör den. Men i sådana samhällsdiskussioner och politiska diskussioner som Kommunfullmäktig i Helsingborg gjorde i tisdag, visar just på att man är rädd om sin ”programmering” som man fick i tidig ålder. Man är alltså ”rädd” för att uppgradera sig och tänka nytt och låta olika medmänniskor få vara De som de just vill vara och må bra av.

Jag kommer inte att ge mig. Vi måste stärka oss själva. Vi måste fortsätta på olika sätt att ta denna diskussion kring ”hon-hen-han”på rätt sätt, vid rätt tillfälle och förklara och även kanske på något sätt våga argumentera.

Ingen, jag menar ingen äger rätten att avgöra om jag är ”man eller kvinna” mer än jag själv. Det handlar om en mänsklig rättighet att få må bra som person.

Jag vill säga tack till mina partikamrater här i Helsingborg som hjälper mig med detta oerhört viktiga jobb och förändringsarbete som är viktigt för mig och många med mig! Tack Socialdemokraterna.

Jag är glad och tacksam för mitt förtroendeuppdrag som Ordförande för HBT S Helsingborg. Detta förtroendet ger mig möjlighet att kunna påverka och stärka samhällsutveckling på så många sätt, bland annat för personer och individer som säger: ”Hon – Hen – Han”. 🙂 

Låt utvecklingen fortgå! Uppgradera er gärna.
Tillsammans är VI starka.

2015-08-28 00.26.12

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.