Många kliv på en gång kanske?

Igår bloggade jag om en väldigt stark person som vågade göra något utöver det ”vanliga”.. nämligen ställa sig på en offentligt plats med två lådor om sig, där det stod jag är ”Hiv-positiv”. Något som väckte starka reaktioner på olika sätt.

Några timmar senare offentlig gjordes att USA nu äntligen efter många många års hårt kämpande också har fått igenom Homoäktenskap blir lagligt! Precis som om vi inte funnit innan? Vad tror samhället egentligen?

IMG_8870.JPG

 

Denna flaggan är en av de symboler jag är stoltast över att ha med mig i min vardag. Den ger styrka, mångfald och symboliserar människor lika värde.

Sen vill jag skriva vidare på ämnet som jag brinner mycket för, ett område som vi i svenskt lagstiftning behöver jobba ännu mera på, på olika sätt och perspektiv. Framförallt behöver vi lyssna mera på medmänniskor som bär en väldigt stor kunskap kring ämnet! Hiv-Sverige skrev igår på SVT Opinion om att ”Avkriminalisera hiv”. Något som jag verkligen håller med om. Jag kommer inte gå in något djupare i skrivningen. Du kan läsa mera i det som Christina Franzén och Farhad Mazi Esfahani har skrivit, vilket är väldigt tydligt och bra!

Nu tycker jag att det är dags för oss politiker att vakna till liv och även lyssna vidare på dessa saker! 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.