Vågar du dela med dig?

Ge_blod_1

 

Jag läser just nu en artikel ifrån Svenska Dagbladet om att Homosexuella män kan förbjudas att ge blod på grund av deras sexuella läggning.. helt horribelt. Samtidigt som jag förstår olika rättsinstanser.

Men då behöver man också inväga en sak till. Vad gör man med alla ”heterosexuella” killar/män som diskret bakom ryggen på sin partner på olika sätt, uppsöker andra HBTQ killar/män för att ha en sexuell förbindelse? Ska man förbjuda de med – eller där behöver man inte bry sig för att dom inte berättar något när de fyller i informationensblanketten eller liknande när de lämnar blod?

Jag ställer frågan, då jag vet att är i många fall osynliggjord och man vill hemskt gärna inte beröra den. Men faktum kvarstår. Det finns många killar som lever ihop med en partner av det motsatta könet och har hemliga och diskreta träfar med personer av samma kön, mycket för den sexuella kontakten och i sanningens ögonblick. Många har en stark sexuell förbindelse och har stark sexuell lust på olika sätt. Vilket är en stor och viktig del av våra kroppar och liv.

Sex pratar vi sällan om. Det är något som vi är uppfostrade med att det stannar i sovrummet och eller i ens hem. Men mer o mera behöver även denna ”känsla” fråga lyftas upp till ytan. Tänk så underlättande det hade varit om vi vågade prata mera sex och dess innebörd.

Jag vet, jag lyfter upp en stor fråga idag på min blogg. Men jag står för det. Vi måste börja hantera även detta tuffa och känsliga ämne i skola och på andra arenor för att stärka de olika målgrupperna på olika sätt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.