HBT – certifiering

IMG_8870.JPG

 

Det finns många som på olika sätt den senaste tiden belyst denna frågan. Nämligen HBT – certifiering. Idag är det endast RFSL = Riksförbundet för homosexuella, bisexuella och transpersoners rättigheter, som får utföra själva HBT – certifieringen.

En väldigt bra sak. Dock en alldeles för dyr sådan på RFSL:s alternativ. Många kommuner och landsting har tyvärr inte de resurser som krävs, då denna HBT – certifiering via RFSL är väldigt kostsam. Därmed behöver det tillkomma flera alternativa för just det.

Sen har jag en annan tanke också. RFSL är Sveriges största organisationer i sitt slag. Det är en Ideell förening, liksom många andra också behöver slita för sina intäkter på olika sätt. Dock kanske man på olika sätt behöver hitta lösningar för att mötas halvvägs i denna väldigt populära fråga och framförallt utveckling, efterfrågan kring certifieringen som nu har blivit väldigt efterfrågad bland många organisationer, verksamheter, kommuner och landsting.

Anledningen till ord ovan, är för att de ”blås” artikel på QX nu i Opposition har börjat väcka igång frågan om certifieringen. Jag är inte så insatt i hur ”Öppna Moderaterna” jobbar.

HBT (S)

 

Jag vet bara stolt att Vi HBT Socialdemokrater på olika sätt under många många år jobbat med ungefär samma frågeställning och att man nu jobbar med det i ännu större utsträckning, när vi sitter i regeringsställning. Kanske är det som så att Vi HBT Sossar också ska komma med ett bra politiskt HBT – certifieringsförslag? 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.