Unga medmänniskor mindre oroliga för?

sex_54548509

 

Jag läser idag i ett nyhetsbrevsutskick som Folkhälsomyndigheten publicerat, vilket får mig att tänka att många tankar.. Är vi som jobbar med olika STI och överförbara sjukdomar för ”dåliga” på nå ut med utåtriktad information eller behöver våra olika myndigheter och regioner jobba ännu mera på frågan?

Min tanke och åsikt som uppkommer direkt! Vi organisationer och andra verksamheter av olika slag inom ”privata” och ideella verksamheter, behöver verkligen tilldelas nya ekonomiska medel för att stärka och nå ut med betydligt bättre information..

Undersökningen visar att man är ”oroligare” för graviditeter än andra överförbara könssjukdomar. Detta är en för mig, en oroväckande utveckling. De ekonomiska resurserna på denna front har minskat utifrån myndighet- och region perspektiv. Min åsikt är att man behöver öka dessa resurser för olika organisationer och andra verksamheter inom Ideella sektorn, för att stärka kunskapsutbudet och även på så sätt kunna bibehålla kunskapen och kompetensen som medarbetarna och föreningsaktiva innehar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.