Möjligheter <---> Frihet!

2015-02-24 14.57.14

Varannan eller var tredje vecka.. det brukar variera så går jag till en kurator och pratar av mig. Detta ger mig möjlighet att få lufta tankar, funderingar och ger mig även möjlighet att just lyfta fram mig själv i fokus när det kan vara mycket runtomkring en!

I tisdags lyfte kuratorn fram en sak som jag har inombords och som ofta kommer upp i olika diskussioner. Nämligen insidan kontra utsidan.

På insidan har jag bestämt mig att det är Mia och på utsidan är jag bestämt med att det är Jonas.

Det är snart fyra år sen jag gick ifrån Svensson till Plunteman. Det var ett grymt stort steg i mitt liv. Ett steg som jag bara ÄLSKAR. Plunteman, Pluntisen eller Pluntemannen som jag också kallas för känns väldigt bekvämt och bra! 🙂

Men sen några månader, har känslan för att ta ytterligare ett steg i den riktning. Jag funderar ofta på bilderna nedan. Nämligen att ha ett namn för insidan och ett för utsidan. Att förtydliga min in- & ut- sida! Mia för insidan och Jonas för utsidan (fast det är omvänt på bilderna).

Detta för att jag trivs så otroligt bra i min kropp 🙂 

Processed with Moldiv

Varför dessa tankarna nu igen?!
Det är troligen just för samhällsbemötandet som sker i många olika sammanhang hela tiden. Vi lever i ett (tyvärr) normativt samhälle, åtminstone som många av är uppväxta i. Tack och lov så genomgås det sakta men säker en förändring på det inom olika samhällsprespektiv! 🙂

Men jag skulle vilja ha Mia-Jonas Torbjörn Plunteman på mitt körkort. Jag har inte så stora förväntar, att omgivningen ska ändra sig ifrån Jonas till Mia-Jonas! Det är mera i andra sammanhang som officiellt, politiskt  och förtroendeuppdrag på olika sätt med mera som jag skulle önska Mia-Jonas!

Varför just så..? Jo, för att delar av familjen haft ”svårt/tagit tid” med mitt steg ifrån Svensson till Plunteman. Allt tar sin tid.
Men, jag sätter mig själv mera och mera i Centrum på ett nya sätt och då är min önskan att börja använda Mia-Jonas på ett bekvämt, möjligt och frihetssätt!

Att ha Mia som speglar insidan och Jonas som speglar utsidan, vilket blir Mia-Jonas! En del dagar är tankarna svagare – andra betydligt starkare, eller rättare sagt, väldigt mycket starkare! 🙂 

Jag är STOLT och GLAD BÖG, vilket jag inte kommer ändras bara för en eventuell ”namnändringen”. 

Vad är din åsikt? 

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.