Vem ska våga beröra…

en av samhällets viktigaste frågor, som inte ens är på valspurts agendan. Och då menar jag funktionsnedsättningspolitiken. Kanske kan det vara på sin tid att göra det såhär dagarna innan valdagen den 14/9?

logga barnprojektet_0

 

Jag vet att detta kanske kan ge ”effekter”, men jag skulle faktiskt vilja att någon av våra kommande riksdagspartier berör och flyter upp denna oerhört viktiga fråga. Delaktighet och Tillgänglighet. Det är inte självklart, – men en stor del av Sveriges befolkning känner/har någon i sin närhet/omgivning som har som på ett eller annat sätt har en funktionsnedsättning. Synlig som osynlig. Oavsett vilket, ta upp och diskutera på politisk nivå – så att även denna medborgargrupp får komma till tals och får möjligheten att ta ställning i sina viktiga vardagsfrågor.

En av anledningar till detta är, då jag redan i somras läste en artikel som HSO Skånes Ordförande, Sonja Jörgensen skrev i Ystad Allehanda. Men såhär mitt uppe i valtider hör jag inget alls kring dessa frågor.. så sätt igång och börja jobba på detta ämnesområde också Riksdagspartier!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.