Vi börjar bli ”moderna”

och vågar ta till oss nya förändringar. Framförallt i olika hierarkiska saker så som Styrelseuppdrag och andra förtroendeuppdrag, vilket jag tycker är positivt.

feminins

 
Samtidigt som jag känner att vi behöver bli mera öppna för att våga släppa in flera ”feminister”, olika etniciteter, kulturer och olika åldersgrupper. I många styrelseuppdrag som jag möte/möter ser jag ofta att det är en dominans av ”trygghetsletande” grupperingar som sitter där man sitter. Man vågar liksom inte ”släppa taget” och låta yngre och kanske ”mindre” erfarna medmänniskor ta plats.

Vi är många ”yngre” som vill och kan, – men sällan får gehör för att vi har ”starka” åsikter och har god kunskaper inom andra områden som skulle kunna stärka verksamheter/organisationer framåt. Att VÅGA lyfta blicken framåt, se vad som händer och sker – VÅGA utvecklas och inte alltid sitta kvar i samma gammeldagsa mönsterna.

Jag hör ofta ”det var bättre förr”. Men vad var det som man jämför/jämförde med då?

Regeringskansliet släppte idag ett ”nyhetsbrev/informationsbrev” om att det är lättare att rekrytera ”kvinnor” till styrelseuppdrag. Samtidigt undrar jag.. hur rekryteras människorna, – är de människor som sitter på ”tunga” styrelseposter fastspikade där för att det är tryggt och för att man har kompensation/arvode för det eller är det för att man brinner för att stärka/driva fram verksamheten/organisationen man fått förtroende att vara invald i?

Styrelseuppdrag i olika organisationer/verksamheter; Statliga, – regionala, kommunala eller helt enkelt föreningslivet – – anser jag ska vara uppbyggda på  medlemmarnas förtroende/invalda för att just de passar in och inte bara för att de har suttit där många år och kan verksamheten. Ibland/ofta kan det vara bra med förändringar, låta nya krafter ta vid och arbete på nya strukturer framåt för att på så sätt, – VÅGA iscensätta förändringar och låta nya positiva utvecklingar ta form. 🙂

Alla verksamheter, företag och organisationer behöver alltid ha framåtblick, oavsett hur ”frustrerande” det än kan vara… framåt och nytänkande behöver vi alla vara!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.